Wednesday, February 29, 2012

Wordless Wednesday Ver. 1.3

Gioachino Rossini (Italian composer), Feb. 29, 1792 Pesaro, Papal States [Italy]-Source-http://en.wikipedia.org/wiki/Gioachino_Rossini

Thursday, February 23, 2012

Hantaran Bunga Tisu

Arini nak cerita pasal hantaran pada majlis perkahwinan Masha lepas. Mostly semua hantaran DIY sindri by Masha dengan bantuan dari akak Masha. Ada sebahagian hantaran lelaki Masha tolong buatkan, antaranya duet mas kahwin, sejadah dan telekung dan sirih junjung. Mostly barang2 yang kitaorang beli semuanya keperluan untuk diguna lepas kahwin nanti dan juga hobi masing2. Kalo bley beli barang yang dia suka.

Hantaran kepada lelaki (dari Masha kepada Mr.EverDale) - theme Turquoise White

  1. Al-Quran dan sejadah
  2. Chocolate set (Ferrero Roche, Hersyes Kisses, Famos Amos, Toblerone)
  3. Camera Samsung
  4. Kasut 
  5. Kemeja G2000 & Topi
  6. Jam Tangan Nautica
  7. Diecast Dooge Challenger Car & Remote TV LG Plasma 42" & Remote Set Home Theatre LG
  8. Perfume set CK Euphoria Man
  9. Kek Mocha
  10. Buah-buahan
  11. Sirih Junjung
Kali ni pun Masha xbeli dulang, tapi sewa kat classmate Master. Jimat memang jimat. Kalo sesiapa nak sewa dulang or buat hantaran bley la contact Aizalyn Wedding..Hiasan untuk dulang kali ni Masha reka sindri guna bunga tisu paper yg Masha buat sindri..plan nk letak banyak bunga tisu/crepe tu tapi takot nampak crowded nanti, so masha letak 1 dulang sekuntum je..



Hantaran kepada Masha (dari Mr.EverDale kepada Masha)- theme Gold, Red
  1. Set Al-Quran & Rehal
  2. Sejadah (Gubah jadi bag) & Telekung 
  3. Handbag & Purse 
  4. High Heel
  5. Handset Samsung Galaxy Ace & Jam Tangan DKNY
  6. Sirih Junjung
  7. Chocolate set (Ferrero Roche, Hersyes Kisses, Famos Amos, Toblerone)
  8. Duet Mas Kawen (diGubah bunga) & Cincin & Gelang
  9. Perfume set CK Euphoria Blossom
Satu kejayaan dalam membuat duit mas kahwin sindri..huhu..dah le 1st time gubah duit mas kahwin, supposely Mama yg preparekan, tapi Masha volunteer nak buat sebab taknak bagi mama membazir p bayar upah kat orang lain gubahkan. Tapi berjaya jugak lah..Memang puas hati..Nanti Masha review detail lagi step2 nak mengubah duit mas kahwin ye kawan2..Selalunya, sirih junjung memang Masha akan preparekan sebab family Mr.EverDale dari Jb, takot dah sampai Ipoh layu sume kan tak cantik nanti. Kalo perasan, dua2 sirih junjung tu same je pesen nye..hehe..dah takde idea sangat la tu, tukar bunga je, basic same..hehe..:-)





P/S: plan dalam hati, after this dah abes study nk buat bisness gubah barang2 hantaran dan sewa dulang plak..ape pendapat korang..

Wednesday, February 22, 2012

Wordless Wednesday Ver 1.2


P/S: Pagi tadi attend talk ni..best2..dpt jumpe Tun.

Tuesday, February 21, 2012

Pelamin Nikah dan Pelamin Dewan Sanding di Ipoh

Al Kisah nya, nak story pasal Pelamin Nikah, di rumah Masha dulu..Theme Nikah Masha Blue Turquoise and White..Masa tengah survey2 wedding planner di Ipoh ni, thru internet terjumpe la 1 blog ni, macam nak try pergi kedai dia kan..Actually, Masha dah list out byk kedai2 WP area Ipoh ni, So, balik Ipoh time tengah buat preparation dulu, dalam banyak2 kedai pergi.. terus tangkap cinta la dengan pelamin display kt kedai akak ni..Nama kedai dia Butik Pengantin D Laila Beauty, n ni blog owner kedai- Kak Laila. Masha recommend la kepada sesiapa B2B di Ipoh/ Perak, bley la contact akak ni..kat blog dia ada tulis no, address sume. Harga pon berpatutan. Disebabkan theme pelamin ni more to pink, so Masha request tmbh Turquoise and White untuk mengikut theme Masha.

Anak buah masha tgh posing2

Me (after nikah) with my BFF..
                                                  
Kalo ikot plan memang nak bernikah di rumah je, tapi last minit tiba2 tok kadi cakap xdapat nak buat kat rumah disebabkan ada pengantin lain nk bernikah on the same day and time dengan masha di mukim yang sama. Agak kecewa la cket kn sebab, dah plan cantik2..xpe la, janji dapat bernikah dan selesai sudah majlis..Alhamdulillah..

Nak story plak pasal pelamin bersanding di dewan plak..Dewan RPT Kg.Tawas Tambahan, Tasek Ipoh terletak dalam stgh km dari rumah Masha, tapi xde la jalan kaki kn. Pelamin di dewan pula theme color Purple White..Kak Laila and the team siap pasang sume mlm Masha nikah tu..lebih krg kui 2 am la siap..Pelamin Dewan ni include skali pelamin, red carpet, arc 6x, pintu gerbang dan set merenjis tawar. Sorry, sume pic ni Masha cedok dari blog kak Laila..gambar dari OP xdapat lagi..huhu..





Alhamdulillah, semua yang masha request telah menjadi kenyataan walaupun terdapat kurang cket2..Simple, xcrowded sangat but nice dan harga pun berpatutan mengikut bajet Masha..Sy suke2..:-)

New Year, New Life, New Beginning

Pada 20 January lepas merupakan hari terakhir berada di Htp-Cyberjaya..sedih, tak sabar2, excited pon ada..Tapi sedih la byk..huhu..xtau npe nk sedih ntah, sebab nk tinggalkan member2 ke..hurmm..lebih krg setahun  3 bulan la kerja kat sini, macam2 suka duka ktorg hadapi bersama. After this cuti + tanam anggur dekat 3 minggu before masuk kerja tempat baru..ni antara pic2 hari terakhir Masha di sana..>-<..bubye Htp, welcome UiTM..:-)





Berhenti kerja sebagai Cik Masha, Kembali berkerja sebagai Puan Masha,

Monday, February 20, 2012

Selamat Pengantin Baru..

Sekejap je dah nk penghujung bulan February 2012 dah..Pengantin Baru ke?..hehe..dah dekat 3 minggu dah bergelar Puan Masha..Tanggal 27 January 2012, jam 6.15 pm..Masha telah selamat diijabkabulkan bersama En.Hubby yg tercinta..Syahrul Azmeer Ismail dengan sekali lafaz je..walaupun terpaksa berkongsi majlis akad bersama 2 lagi pasangan lain..Naseb En.Hubby menjadi peserta pertama untuk akad..U'r the one luv..:-)..


Alhamdulillah..sangat bersyukur dikurniakan seorang suami yang sangat loving, caring, understanding & macam2 lagi la..dan macam tak percaya je dah bernikah dah pon..ingat still couple lg ke..hehe..after event nikah di Ipoh pada 27& 28 Jan lalu,. Masha silent about 3 weeks jap..nak menikmati cuti sebagai penganggur buat  masa 2 minggu lebih je..hehe..memang best..banyak sangat benda nk story dalam blog ni..preparation, benti kerja,  majlis akad, bersanding, hantaran, honeymoon..xpe2..tgu slow2 dlu..

Khamis lepas Masha dah start kerja kat tempat baru.d UiTM di hatiku..macam blur jap, sebab cuti lama kan..dari housewife jap, tros masok kerja..still rasa janggal lagi..tapi will be trying to adapt slowly..will be keep on writing soon ..:-)

Happy Birthday to me...25th

(Entry ini sepatutnya bulan lepas punye, tapi tersimpan dlm draft, xperasan..arini baru nk publish)..Huhu, lambat nye nk update. Total orang yang wish birthday 123 orang. Tq sangat2 kat semua orang, yang mendoakan Masha. Semoga segala impian Masha tercapai. Last2 week sangat busy ok, nak last2 day kje ni la belambak kje diorg bagi dengan final test class master lagi..huhu, last week je, Isnin, Rabu and Sabtu ade test. Mau nye tak kelam kabut nak study..Dengan minggu yang sama juga, module yang Masha pegang- Call Centre Management tengah System Test dengan user. Memang tak sempat la nk study kat opis kn, mlm2 la study pon.Mata dah macam panda, tidur tak cukup. Weekend lepas memang best la, betul2 nak release tension  plus dengan besday Masha jatuh ari Ahad plak kn. Supposely, weekend aritu BFF Masha plan nk pergi bercuti kt PD, diorg siap booking lagi. Tapi memang terpaksa cancel sebabnye, Masha kan test ari Sabtu tu. And lagipun tengah darah manis ni kan. Takot jadi apa2. Sorry sangat kat diorg, memang bukan sengaja nak tolak..So sorry gurls( kalo korang baca blog ni la)..huhu..

So, weekend lepas after test je, Masha n En.Tunang pergi Ikea, shopping barang rumah cket..sebenarnye motif utama nak pergi Ikea sebab nak makan meatball banyak2..(^_^)..Ini boleh dikatakan annually event la every time birthday Masha, mesti nk makan meat ball n chicken wing banyak2 sampai puas..kek xde pon xpe la..

 

Memang puas la makan. Pasni tahun depan lagi baru dapat makan lagi..Pas pergi Ikea, ktorang pergi OU, nak shopping barang2 hantaran. Kat OU, berpusing2 cari atm semata2, dekat sejam gak la..penat sangat. Rasa macam nak pengsan la. Dengan xckup rehat kan, pas jumpe shopping tak hengat dunia la..best2..dapat beli kasot En.Tunang, perfume set for both of us...kebetulan time tu dapat voucher byk sebab beli barang banyak kan..Pas pergi OU, ktorang pergi Shah Alam balik, nak makan n En.Tunang nak pergi amik HW dia. Time ni dah malam la. Masha pas makan, memang tak larat sangat teros collapse. Teros tdo dalam keter.

Wish Masha tahun ni time birthday ingt nk g i-city, nk naek roda ferris tu..ingtkan xdapat pergi la..tengok2 malam tu, En.Tunang bawak Masha pergi..best2..jadi excited cam budak2 balik..macam xpenah tengok lampu..bukannye xpernah pergi..last pergi time degree dlu..time masok free..sekarang dah kena bayar rm10 per entry on weekend night..huhu..xpe la..pas ni kalo bwk sedara mara je nk pergi..xde menda sangat pon..juz ada tmbah game2 baru la..best2..nak nek or main each game dia rm5.00 per person..tak mahal sangat..bley la..
 

En.Tunang gayat shi kit..

Nice view from above..

Perasaan time ni sangat cuak k, lagi seminggu lebih je nak nikah..huhu..macam banyak mende lagi tak settle. Hopefully semuanya berjalan seperti yang dirancang. Aminn..
There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus