Wednesday, August 21, 2013

Hi, saya dh sebulan..

As-salam,

Harini masuk umur Annur 30hari dan harini kena pergi klinik untuk cucuk sebulan..Pagi2 dh bangun awal siapkn diri, n baby Annur..naseb mak ade, teman g klinik..

Dah selesai checkup ummi nye- amik blood pressure, air kencing n amik darah..ummi sehat n berat dh turun 15kg..hehe..best2..kne turun lg 8 kg nk dpt berat cam dlu..55kg..skrg 63kg, dari preggy dlu 78kg..

Masuk checkup baby Annur, pelik cket berat baby dh turun dari 3.9kg, jdi 3.3kg..huhu..susah hati ummi camni..tp baby sehat, active cam biase..berak, kencing, cam biase..xmuntah pon, xkembung perut pon..baby sehat..doc assume baby maybe menyusu tak betul..tp kalo diikutkn baby Annur memang kuat menyusu, siang malam..sampai luka la nipple belah kanan ni..hopefully, lepas ni berat baby Annur naik..n jadi tembun..xsabo nk gomoi dia kalo tembun2..doakan ye kawan2..

Monday, August 12, 2013

Aidilfitri 1434H, 2013

As-salam

Semperna Syawal kali ni, Masha ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri & Maaf Zahir dan Batin kepada semua..

Tahun ni beraya dengan orang baru, my baby Annur Marissa dengan keadaan yg masih berpantang..tak sabar nk tgk baby besar..sekarang baby asyik nk memerap je, menyusu, tido..tu je kije dia..dan kuat menyusu..saket cik nip..huhu..xpela..janji baby Annur cpt besar dan menjadi puteri yang solehah, bijak, rajen, beriman, dan cergas..

Monday, August 5, 2013

Saya dah botak

As-salam,
 
Harini BAM dah berumur 16 hari, last week Masha berurut 3 hari berturut2, include mandi daun herba till today..pada hari ke3 berurut tu, mcik urut tu mencukur rambut BAM, so skrg bby dh jadi baby shaolin..hehe..so far, kesihatan bBAM n ummi alhamdulillah, BAM pon tak kena kuning dan tali pusat jatuh pada hari ke7 dgn sendirinya..BAM kuat menyusu n berak n kentot kuat..hehe..cam org tua dh bunyi kentot..skrg kalo dgr kentot baby pon suke, sbb tau baby nye perot ok dh xde angin..tu je laporan utk minggu ini..lg 2 hari je dh nk raya..esok babah nk blik..suke2..tak sabar..walaupun tahun ni xde bju raye, xde shopping raye, xde bli kueh raye..tp ade Baby Raya..our kesayangans babah n umminye- BAM..luv u syg..
There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus