Monday, October 15, 2012

Happy 4th Anniversary to us..

As-salam,

Harini merupakan hari anniversary ktorang yang ke 4 tahun..wee..diam tak diam dah empat tahun kami bersama. En.Hubby cakap tak nak sambut hari ni grand sangat, cukup la sekadar wish je sebab nak sambut wedding anniversary bulan January nanti, yang tu baru betul bersatu..hehe..Pa pe pon Masha nak wish jugak..ucapan ni khas untuk En Hubby terchenta..Mr.Syahrul ..


 
Dear Love
 
that's what you are to me.
Years ago when we met, I fell in love with you.
Nothing has changed;
I love you still...more than ever.
When you're not near me, I feel an emptiness
that I can't seem to fill.
When you are near, I feel complete.
I cherish your love and companionship
and always hope to please you.
I always wish for your happiness,
for I love to see the sparkle in your eyes.
I never imagined that someone could be
as important as you are to me.
Please stay near
and love me as I love you till the end..
 

Oh...My Monday..


p/s: Pagi tadi mengomel dengan en.Hubby, rasa macam sekejap je weekend (cuti 2 hari)..huhu..

Thursday, October 11, 2012

Cara Membuat Ice Cream Goreng

As-salam, 

Selalu kte nmpk kat kedai2 Mamak mesti ade jual Ice Cream Goreng ni..ape yang sedap nye?..hurmm..belum cuba belum tau..tapi Masha takde la g beli kt kedai Mamak kn, Masha buat sendiri kt rumah..lagi sedap n bley dapat banyak..Cara nak buatnye simple je..n boleh tahan lama kalo simpan dalam fridge..Nak makan baru goreng..yang best ice cream goreng ni, dia sejuk di dalam panas di luar..heaven bila makan..cuba jangan tak cuba ye..

Ice Cream Goreng
Bahan-bahan
  1. 1 buku roti Gardenia
  2. Ice cream favorite flavor korang - macam Masha suka flavor Vanilla
  3. Cawan / gelas
Cara-caranya

1. Mula2, sediakan bahan2..dan alatan seperti cawan/gelas yang muat2 ikot saiz roti.
2. Kemudian scoop kn ice cream ke atas roti. Gunakan 2 keping roti untuk membuat sebijik ice cream goreng ni. Bajet2 letak ice cream tu, jgn byk sangat.
3. Kemudian letak sekeping lagi roti ke atas roti yang ada ice cream tu. Dan rapatkan kedua2 roti ini dengan tekan sedikit.


4. Kemudian ambil cawan/gelas dan tekan kuat2 ke atas lokasi di mana ice cream itu berada. Contohnya kalau korang letak ice cream kt tengah, so tekan gelas tu kt tengah la k..
5. Then, apabila bahagian roti di luar sudah putus dan roti menjadi bulat cantik seperti dalam gambar.
6. Simpan ke dalam tupperware/ plastik dan simpan ke dalam freezer dalam 3-5 jam. Masha simpan ke dalam plastik kecik2 then simpan dalam freezer semalaman sebab nak make sure ice ream tu betul2 keras.
7. Then keesokkan harinya dan bila2 masa korang nak, pergi la goreng. Tapi time goreng kena berhati2, dengan panaskan minyak terlebih dahulu. Make sure minyak tu betul2 panas, baru goreng ice cream roti tu, kira selama 3-4 saat sahaja then tros angkat dan tosskan dengan tisu. Jangan lama sangat nanti ice cream tu cair.


 TADAAA!!..Selamat mencuba ye..

Wednesday, October 10, 2012

Wordless Wednesday ver 2.5

credit pic to: spreadsalam.com
There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus