Tuesday, May 6, 2014

Luahan Rasa..

As-salam,.

Yes, 1 month only 1 entry..I'm getting busy since dateline of submission of our project is just around the corner (30 Mei)..huhu..cuba cari masa nak update, sementara menunggu En. Hubby turun dari opisnya..update guna phone pon bleh, tapi rajin xrajin je la..

Tak tau la nak cakap apa, selalunya kalau balik lambat dari kerja n nk pickup Baby Annur Marissa (BAM) sangat rushing..yela, suppose kena ambil BAM tu pukul 7.30ptg (sebab hantar dia dari pukul 6.40am kot..13 jam kat rumah bs je..dah kalah orang kerja office hour)..huhu....Masha kalo bleh taknak menyusahkan babysitter (Ibu) tu, sebab pukul 8pm dia dah start mengajar bebudak lain mengaji..ada la dalam 12 orang budak kt rumah dia..kalo xambil BAM lagi, 4 sure la BAM akan menganggu Ibu nak mengajar ngaji..Masha ni xtau la, sejak dari dulu lagi..memang tak suka nak BUAT ORANG TUNGGU KITA LAMA2, memang xsuka MENYUSAHKAN ORANG sebab Masha sejak dari kecil lagi biasa menunggu orang lama2.. Contoh time belajar dulu, kadang2 sampai 2-3jam tunggu abah pickup dari sekolah, sampai dah xde sesiapa kat sekolah time tu la.tinggal Masha dengan pak guard je..Tapi Masha lama2 belajar dan memahami kerja abah Masha yang tidak tentu masa..Masha merasa..menunggu orang lama2 sangat TAK BEST..huhu..so, xnak anak Masha pon merasainya..biarlah Masha yang menyusahkan diri untuk buat orang lain gembira..that's me..

So, kalau keadaan yang menyebabkan Masha terpaksa pickup BAM lambat..sangat xsedap perut, xsedap hati dan Masha akan jadi serba tak kena la..Tak tau la nape..feeling rasa bersalah sangat. walaupun, kadang2 disebabkan oleh Masha sendiri menjadi lambat..Nak mintak maaf sangat la kt En. Hubby kalau keadaan Masha yang serba salah ketika itu membuatkan En. Hubby pon rasa bersalah (walaupun dah mintak maaf hari2)..huhu..

Kalaulaa..BAM dapat nursery kt S.Alam ni kan..Alhamdulillah sangat..boleh balik kerja n pergi kerja sesama..tak perlu la rushing tetiap hari..

Kalaulaa..taska UiTM memberi tempat kt BAM..Alhamdulillah sangat...xde la nak kena drive macam orang crazy tetiap petang/malam untuk sampai rumah..Masha sendiri takut tgk En. Hubby drive everyday dengan keadaan mengantuk hampir setiap petang...huhu..mulut memang terkumat kamit la sepanjang jalan sampai rumah baca doa...

Kalaulaa..Masha boleh buat pergerakan sejurus (ala2 Son Goku) untuk sampai dirumah, dan pickup BAM n bawa BAM semula ke opis..kan best..haha..mulala merepek ummi ni..

Hanya perlu usaha bertanya dan berdoa selalu..semoga BAM selamat selalu di sana, dimurahkan rezeki mendapat tempat di S.Alam..

Hati ini hanya meronta-ronta setiap hari..mahu pulang awal..tapi apakan daya..Maafkan ummi n babah ye sayang BAM..kami kerja mencari rezeki yang halal untuk kita sekeluarga..walaupun jauh dari rumah..

p/s: Feeling emo & bersalah.. sebab kes semalam, hujan lebat sangat, ummi sakit kepala angin..n pickup BAM pukul 8.30pm..huhu.. sampai tertidur dengan pakai baju kurung, tak bukak lens sampai subuh..

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus