Monday, July 21, 2014

Annur Marissa Growth and Development

As-salam

Semalam, bersamaan 20 Julai 2014, genaplah usia BAM yang ke setahun..last entri aritu birthday BAM dalam takwim Islam..semalam birthday dalam takwim Masihi. Sekejap je rasanya dah setahun dah menjadi ummi ni..hehe..betul la pesan Tun Hasmah kepada Dr. Harlina : “Jaga anak-anak, don’t miss the chance of seeing them grow. They grow up very fast”Huhu..memang betul..terasa jugak sepanjang setahun bersama BAM, every weekdays hanya dapat spentime dengan dia 1 or 2 jam sehari je, dari pukul 7pm-9pm , sebab dh sampai rumah pon pukul 7 pm..kadang2 pukul 8pm..pukul 9pm BAM dah nak tidur till subuh..weekend je ada nak main2 dengan dia..kalo masha ade hal time weekend..sangat la tak best rasanya..Takpe la..nak menyesal pon tak guna..so nest time..insyaAllah kalau ada rezeki nak pindah rumah yang lebih dekat dengan tempat kerja...so, dapat balik awal..main2 denga BAM..Semoga Allah SWT murahkan rezeki kami sekeluarga..Aminn.. So, di sini, Masha nak fast update mengenai perkembangan BAM since dia berjaya meniarap lagi (walaupun banyak moments Masha terlepas :-( , contohnya, Masha tak nampak dia berjaya meniarap depan mata Masha sendiri..naseb my babysitter ade wassap video n picture untuk kenangan)..Biarlah gambar berbicara..enjoy..(",)
Baby Annur Marissa (BAM)- 20/07/2014 - Bornday
BAM berjaya meniarap-06/12/13- 4 bulan 2 minggu 2 hari
BAM berjaya meniarap-06/12/13- 4 bulan 2 minggu 2 hari

BAM meniarap reverse parking..hehe
BAM, 1st time swimming- 25/12/13- 5 bulan 5 hari
BAM, 1st time intro Solid Food- 190114 - 6 bulan
BAM, dapat present Walker+ Rocker+Bouncer baru - 04/02/14 - 6 bulan 15 hari
BAM, berjaya merangkak ke hadapan - 24/02/14 - 7 bulan 4 hari
BAM, cubaan untuk berdiri dan memapah- 26/03/14- 8 bulan 6 hari
BAM, mula tumbuh gigi kat bawah 2 biji - 20/04/14- 9 bulan

And Yes, till today..hehe..she still cannot walk..(p/s: Late Walkers are Naturally Smarter)..hehe..berdiri statik dalam masa 20 saat boleh..membebel bahasa Uganda boleh..boleh suap makanan sendiri dalam mulut..panggil semua orang "Babah" that is her first word..takpe, ummi tak makan dalam..hehe..pegang apa2 sahaja barang sangat cekap..kaki dah boleh tendang bola..dan sukeeeee sangat masuk barang2 yang dia pegang ke dalam mulut..nak test sedap ke tak eh..haha..dan dia suke main barang2 yang rare. contohnya, kunci, cawan n pinggan kt dapo, mainan dia banyak xmo main..suke main menda pelik2..ape saje la sayangku..Alhamdulillah.so far,when Masha refer to Pediatrician, BAM punyer development very good and active..(",)

Ummi dan babah doakan semoga sayang membesar dengan sihat, rajin bersolat, pintar dalam pelajaran, menjadi seorang kakak yang bertanggungjawab, cemerlang dalam pelajaran, kehidupan di dunia dan di akhirat serta menjadi anak yang solehah yang boleh mendoakan Ummi dan Babah ketika kami tiada nanti..Aminnnnnn.....


No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus