Monday, June 16, 2014

Happy Babah Day..

As -salam..

Ni semalam punye cerita 15 Jun 2014..pa pe pon nak wish kat my abah..Datuk(kpd cucu2 nya) Suhaimi bin Ja'afar..n my beloved En.Hubby..Tan Sri Syahrul Azmeer Ismail..
hehe..
Selamat Hari Bapa..
we LoVe u both Always..

Friday, June 13, 2014

Selamat Hari Lahir Suamiku - ke 29 tahun..di Flora Cafe, Ampwalk.

As-salam,

This is throwback entry since xsempat nak update blog pada hari kejadian..iaitu apada 23 Mei 2014 (Jumaat) merupakan Hari Lahir Suami terchenta..sorry b, lambat update entry ni..hehe..Masha punya plan this year, nk having candle light dinner..tak kesah la kt mana2 restaurant or hotel yang affordable la..hehe..Naseb la hari gaji jatuh pada hari besday En. Hubby..hehe..So, setelah di suggest oleh officemate, Masha pon booking la Flora Cafe, Ampwalk, Jalan Ampang, KLumpur..2 weeks before hari kejadian..nak buat surprise..xnak bagitau dinner kat mana kan..

Planning berjaya akhirnya, dengan bantuan Owner Flora Cafe...Masha yang excited sebenarnya sebab tengok Flora Cafe sangat la cantik..banyak bunga2 dah cam kt pelamin je..hehe..syiok..So, kalo korang ada chance nak celebrate event apa2 dalam suasana yang romantic, Masha suggest datang la Flora Cafe..ada package birthday dan makanan yang korang boleh pilih..makan pon boleh tahan sedap gak..Anything bleh pm Flora Cafe di fb page mereka..So, enjoy da pic..







Thank you for the best years together and most of all thank you for being the man we’re so proud to call Babah! In some ways we’re so alike and in other ways, we’re totally opposite. 
But always, U COMPLETE Me…
’Cause all of me, Loves all of you..
My Syahrul Azmeer..
Happy Birthday My Love..29th..
230514

Cameron Highland - First Getaway with Baby Annur..

As-salam, 

Baru dapat bernafas n relaks sebentar bersama Zip Cadbury..haha..Alkisahnya, pada hujung bulan April yang lepas, Masha n family (Only 3 of us) went to Cameron Highlands..Hotel dah lame booking, since dah terbeli voucher from Groupon last year..sangat la tak sabar nak pergi jalan2 dengan BAM n En. Hubby..Kami gerak dari KL-Ipoh on 26 April, dan tidur semalam di Ipoh, then hari Ahad, kami bertiga gerak ke CH. Check in 27 April (Ahad) till 29April (Selasa).

Kami sekeluarga ni boleh dikatakan first time jugak le nak naek CH ni, since Masha penah pergi sekali time tahun 2004 kot..dh lama gak la dengan bff..tu pon balik hari..En. Hubby pon tak pernah menjejak kaki di sini. Sepanjang perjalanan, sangat lah berkabusnya jalan dan tak nampak la jalan kat depan nun..huhu..cuak ok..kot2 la terus masuk ke alam yang lain plak kan..haha..merepek2 je Masha ni kan..Tapi setelah 2 jam perjalanan dari Simpang Pulai, Alhamdulillah..kami tiba di Brinchang, CH dalam pukul 4 ptg..dan boleh dikatakan sepanjang perjalanan mesti nampak Orang-orang Asli menjual di tepi-tepi jalan..Antara barang yang mereka jual macam Madu, Akar2 kayu dan Tumbuh-an..Masha xde la nk singgah kan, tak berani la teman..

Kami menginap di Country Lodge Hotel bertempat di Brinchang, CH. So, far yang Masha tengak, kt Brinchang lagi banyak tempat best yang boleh di lawati, compare to Tanah Rata, CH. So, kalau sesiapa nak bercuti di CH, better stay at Brinchang. Hotel yang Masha stay ni sangat la strategic location nya iaitu di tengah2 bandar Brinchang, dan sangat mudah untuk mendapatkan makanan, kedai2, dan petrol station..also..atm..hehe..

Kalo pergi CH, tak pergi Ladang Teh memang tak sah la kan, FYI merujuk kepada makcik yang meniaga kt kedai jual Strawberry kt Brinchang ni, setiap hari Isnin, Ladang Teh akan tutup. Kebetulan plak time Masha berjalan-jalan tu hari Isnin. So, sangat la frust sebab tak dapat pergi melawat ladang teh aritu sebabnya, esok (Selasa) kami dah dh pulang ke KL. Dan kt CH ni ada 4 ladang Teh, iaitu 2 di Brinchang, dan 2 di Tanah Rata yang mana masing2 ialah CameronValley Tea Plantation dan Boh Tea Plantation..So, En. Hubby pon pujuk la, esok bangun awal2 sebab nak terus gerak ke Tanah Rata dan final destination kita akan pergi ialah Tea Plantation..yeayy...best2.. So, malas nak cakap bebanyak..juz enjoy da pic..

270414- First Nite in Brinchang, CH..Dinner at Kedai Tomyam Brinchang.
280414- 1. Cactus Farm in Brinchang, CH- terdapat pelbagai jenis Cactus dan pokok2 bunga yang cantik2..Masha jadi teruja jap..haha..shopping cactus jangan lupe yek..
280414- 2. Butterfly Farm, Brinchang,CH - Boleh tengok serangga2, pelbagai jenis rama2 dan haiwan2 ternakan.
280414- 3. Lavender Garden, Brinchang, CH- Kat sini paling excited..sebab dapat tengaok macam2 jenis bunga, boleh petik buah Strawberry dan bunga Kekwa tu sendiri,,bessssttt sangat..rasa nak baring je kat atas hamparan bunga2 tu..
280414- 4. Pasar Tani, Brinchang, CH- belistock sayuran2 untuk buat puree BAM..syoik2..buah dan sayur2 murah2 dan fresh..

290414 - CameronValley Tea Plantation, Tanah Rata, CH- Last destination..Just dapat amik gambo dari jauh je sebab BAM tido le plak..tak dapat Ummi nak berposing2 n petik daun teh..hehe..

Barang-barang yang berjaya di shopping..tiada dalam gambar ( Bantal hello kitty pink, sweater BAM)..hehe..


Monday, June 9, 2014

La Tahzan..

As-salam

Tidur dalam tangisan..La Tahzan Innallaha Ma'ana "Jangan bersedih, Sesungguhnya ALLAH bersama kita"..I'm a strong lady..insyaAllah..


There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus