Friday, January 18, 2013

Maternity Bottom/Jeans

As-salam,

Lately berat badan dah bertambah, macam terkujat jugak la last time check kt klinik berat naek mendadak..mula2 check 62kg..mak aiii..xpenah berat exceed 60kg sepanjang hidup..then check 2nd time di tempat yg same 60 kg..tapi seingat Masha last check xde la smpai 60kg pon..kat rumah check 59kg..huhu..so kesimpulan nya, berat Masha 59kg (3 bulan++)..berat apa ntah..baby pon kecik 7.4cm je..hurmmm..xpe la..kalo orang tanya ada excuse la..sbb dah preggy kn..dlu berat before kawen 49kg, last berat before preggy 54kg..haha..9 bulan kawen naek badan banyak kn..5kg naek..ni dah preggy bru 3 bulan naik 5 kg lagi..haha..effect minom susu enfamama ke?..sebabnye Masha ni makan sama je cam dlu..xde la selera lebih2..huhu..camno ni..

Dah kne start diet blik ke..hurmm..xpe2..pasni Masha ingat nk tukar minom susu lain la..susu biasa..takut gak berat naik mendadak ni..seluar jeans skinny, slim fit la, ape la..memang xbleh nak pakai dah la kn..Hubby ade jugak la belikan Masha kain yang lembut2 n seluar palazo yang semuanya pkai getah je..memang selesa jugak la pkai kn..tapi naik boring plak pkai kain n seluar palazo tu je..so, Masha last week time jalan2 kat Alamanda and Paradigm Mall, pon survey2 jugak la kt kedai ModernMum, 9months, Mother Club..ape ntah lagi..lupe nama..misi utama nak cari Maternity Jeans..senang pak pakai time jalan2..tengok2 harga..mak aii..seluar je RM179..hurmm..

Masha ni dah le cheapskate..kalo boleh nak murah2 je..kalo dapat diskaun lagi bagus..bkan apa, kita kena berjimat cermat dari sekarang..hehe..ada jugak jumpa price <RM100, tapi cam Legging Jeans plak..malu la nak pkai..kalo kat rumah xpe la..hubby je tengok..kalo nak jalan, tak selesa la teman..last2 Masha decide nak beli online je la..lagi murah dan berbaloi..Masha survey punya survey terjumpa lag satu kedai ni..nama dia SummerGlitz ..Dan Masha request kat hubby nak seluar dalam tu..price dia sangat affordable la..dalam range RM49 - RM60 je la..suke2..finally Masha pon beli setelah mendapat kelulusan hubby. Then seluar pon sudah selamat sampai ke office Masha..tengok2, sekali sempit gila kt lutut..silap Masha jugak, sebab seluar tu skinny slim fit..padan muka..lepas tu Masha pon call la kedai dia..rupa-rupanya, kedai dia depan rumah Masha kt Taman Pinggiran Putra tu je..hampeh..kan dah membazir duit postage..sekarang dah tau..xpe, boleh jalan kaki je pegi kedai dia..punya la dekat..then Masha pon pegi tuka size yang beso sikit..dapat..yeay..puas hati..hubby cakap seluar tu pon smart..Kedai ni jual semua maternity n baby punya stuff la..

ni la lebih kurang rupa seluar tu..from SummerGlitz

Masha pakai selesa je, sebab dia bawah jeans, start dari pinggang kain cotton yang bergetah..n yang best dia, dia punya pinggang boleh adjust ikot keselesaan..Masha punya baby bump pon xde la beso mne pon..so, kt area perut put still longgar la..tp takpe, boleh adjust punya la..

So, baju maternity plak kebanyakkannya Masha beli yang jenis peplum je..selesa, boleh pkai pergi office, pegi jalan2 pon bleh..sebab kat perot kn longgar..mostly baju semua beli online..nak jalan2 survey malas dah..beli online je senang..hehe..Tu je la bebelan saya hari ni..Sekian..

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus