Thursday, February 6, 2014

Baby Annur Mula Makan..

As-salam
Masuk harini dh hampir 2 minggu lebih dah baby Annur mula makan solid food..umminye yang excited terlebih..1 attempt ummi prepared puree carrot mix with bubur..all prepared by using Magic Baby Bullet..syok nye guna..lg2 ade symbol smile pada baby bullet punya storage tu..tros umminye yg excited nk guna n buat stock puree untuk baby Annur..
Masha guna 5 days rules (sebab 5 hari hantar baby Annur kt bsitter)..hehe..orang lain guna 4 days rule je..Amende la 5 days rule tu ye..Fyi 4 or 5 days rules ni ialah dengan introduce solid food kt baby utk 4 hari berturut2 utk detect either baby kte tu allergic ke tak untuk certain food. For example 4 hari berturut2 bagi baby mkn puree carrot je..next 4 days bagi puree potato plak ke..cenggitu la caranya.
Tapi Masha start bagi baby Annur makan bubur gak..ade certain org start with fruits n vegetable..semua depends pada cara masing2..So far yg Masha dh try bagi kat baby Annur ialah puree carrot, puree potato, puree banana n this week try puree spinach...Alhamdulillah so far baby Annur terima semuanya n makan hingga licin..kesemua puree ni Masha mix with kurma n bubur nasik before send to bsitter. So..enjoy da pic baby yg sukee mamam itu..

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus