Friday, March 21, 2014

Checklist Majlis Aqiqah My Lil Princess

As-salam

Waaa..lame juge xupdate..Masha bz sangat dgn office workload, settle tempahan bunga telur kawan n buat preparation for baby Annur big day..dh macam nak kawen plak rasenya..padahal kenduri aqiqah je..hehe..biase la..ummi nye yg over excited..so here the Checklist for da Aqiqah Event pada 15 March 2013, bersamaan 13 Jamadilawal 1435H yang lepas.

Checklist Aqiqah BAM

1. KATERING
Guna Katering Pak Bakar
Menu utk makan malam - utk 150 org

2. KAMBING AQIQAH
Osman Goat Farm, Kangkar Tebrau, JB, osmangoatfarm.com
Kena bagi nama penuh baby dan dapat invoise bukti penyembelihan untuk aqiqah atas nama baby

-Ni invoice atas nama BAM
 

3. GROUP MARHABAN
30 orang ahli marhaban perempuan

4. BARANG2 UTK MERENJIS
- Dulang
- Seikat daun pandan/karapule yang diikat
- Bunga Rampai

5. GOODIES/ GIFT
-Group Marhaban & org besar : Yasin, tasbih, mineral n fateDates 2 bijik - 70 bag
-Group Kanak2 : Kopok, jelly puding n kek Appolo -50 bag
-Goodie bag : Pkai yang balance dlu2

- Yasin tempah online kt creativelydesigned.com- RM 1.50 sekeping..
- Tasbih beli kat Pasaraya Maidin Subang Jaya- RM 9.60 - untuk 12 utas.kiranya jatuh RM0.80 sen seutas tasbih la..
 -Design Label Mineral Water tu Masha design sendiri..kalo sesiapa nak template bleh email Masha. lepas Design Label ni print atas kertas sticker then tampal kt botol mineral tu..


6. BUAIAN BERENDOI
-Sewa buaian kt Bangi n Masha hias sendiri dgn bunga2 n pompom

7. JEMPUTAN - 150org
Guna FB jemput sedara mara n kawan2 terdekat
- Yang ni Masha design guna photoshop.

8. PHOTOGRAPHER
Sendiri2..hehe..

9. ATTIRE & COLOR THEME
Pink & Putih- Masha pkai baju bertunang dulu, & hubby pakai baju nikah..huhh..naseb baek dh muat balik..

So..tu je la preparation yg dibuat..Alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar..Juz BAM je xbyk senyum time majlis tu, sebab nye dh time tidur dia..moody je la..naseb time majlis marhaban n berendoi dia xnanges..Terima Kasih la bebanyak kt mama, abah, my hubby, kakak, k.arin, along, mak n abah..sebab banyak sangat menyumbang dari segi wang ringgit, tenaga n  macam2 lg la..hanya Tuhan yang dapat balas jasa kalian semua..semoga Allah murahkan rezeki semua..Aminn..


6 comments:

  1. Boleh emailkan templete mineral label x.. hilmiayein@gmail.com

    ReplyDelete
  2. Assalam boleh emailkan templat air mineral..
    wmarinawazir@gmail.com
    Tq yer

    ReplyDelete
  3. Assalam boleh emailkan templat air mineral..
    wmarinawazir@gmail.com
    Tq yer

    ReplyDelete
  4. Assalam, boleh emailkan template mineral water? umieydalila@yahoo.com

    ReplyDelete
  5. Salam. Boleg email template mineral water.. Tq..
    shaza_young@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum..boleh email sy template mineral water tu..terima kasih ye..
    ni email saya shazymon2202@yahoo.com

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus