Wednesday, October 1, 2014

Pengalaman Tindik Telinga Baby Annur Marissa_BAM..

As-salam,

Sudah sebulan entri ni terperap dalam Mega ni..Takpela, dari langsung tiada entri kan..hehe..sebulan 2 ni Masha sibuk nak revamp template background blog ni yang nampak nye sudah perlu diupdate dengan kehadiran penyeri hidup kami ini..hehe..Masha buat slow le bangat, dengan keadaan sibuk je memanjang kat opis..bila masa ntah nak design..ni pon curi2 design time rehat n nak balik...huhu..pon tak siap2 lagi..Theme for sure Purple Origami Crazy..hehe..ini teaser cket (cehh..teaser amende nye, dh publish live pon..haha)..but still in progress is the header and flash header..haha..tungguuuu ye kawan2..sikit2 ianya akan menjelma.

Ok, berbalik kepada tajuk di atas..semperna ulangtahun kelahiran BAM yang pertama..so, kami laki bini decided nak bawak BAM pergi tindik..Masha ni mana la tau sangat kedai-kedai emas kat area Puchong-Seri Kembangan-Bangi-Kajang ni...so, Mr.Google la penyelamat..hehe..mula2 kami decide pergi ke Bandar Puchong Perdana, sebabnya Masha selalu ke sana untuk membeli barang-barang kraftangan, macam ada la kedai emas kat sana..dalam 2-3 kedai emas gak la pergi..tapi kecewa akhirnya..sebab tidak menepati kehendak Masha...Di bawah ni hasil google Masha dan nasihat dari kakak2 Masha:

Panduan menindik telinga baby 0-12 months:
  1. Sila cari kedai emas yang mempunyai 2 pistol. Maksudnya, ada 2 orang yang boleh tindik telinga baby serentak
  2. Make sure yang tindik subang baby kita tu ade experience dalam handling baby time tindik.
  3. Guna alkohol, or cecair anti- bacteria dari merebak after tindik
Tu je kot panduan..Finally, setelah google n mendapat review dari blog2, Masha jumpe jugak Kedai Emas Seri Bangi, bertempat di Bandar Baru Bangi, Sect 5..Kedai ni kepunyaan orang melayu kita..dan bersebelahan dengan Kedai Sup Urat Keting..

Mula2, orang kedai tu tanda tempat yang ditindik bagi sama di telinga sebelah kiri dan kanan BAM..time ni BAM asyik la nk mengelak..tau je la kan..BAM ni pantang betul la orang nak sentuh anggota badan dia..sedangkan mak bapak dia nk cium pon dia pukul kita balik..hehe..takpela..dah settle menanda, diorang akan prepare pistol tembak tu, beserta dengan subang yang kita dah pilih tadi..Then, dah settle tembak..apelagi, meraung la BAM buat dalam masa 3 minit..hehe..pastu dia senyap dan terus senyum2 lagi..Good Girl my BAM..hehe..So, enjoy da picca..

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus