Friday, November 7, 2014

DIY- Cara Membuat CupCakes Flags/Banner

As- salam,

Time birthday BAM yang lepas, Masha ada buat beberapa DIY stuf. So, antaranya ialah CupCakes Flag. Ape tu CupCakes Flag?..ala, benda ni sebagai hiasan je, or kadang-kadang untuk cucuk pada buah-buahan..or  after makan boleh buat pengcukil gigi..ye tak..contohnya seperti di bawah ni:




Actually, ade je jual yang dah siap..tapi Masha nk yang printed nama BAM, so di bawah ni ada cara-cara buat step by step:



1. Mula-mula sediakan bahan2 seperti :
  • Pencungkil gigi
  • Kertas Sticker printable
  • Kertas A4
  • Gunting
2. Kemudian susun pencungkil gigi di keliling kertas A4
3. Kemudian tampal sticker printable
4. Final touch, Gunting kawasan sticker mengikut shape yang berkenaan..macam Masha guna round dan square shape je..

Printable sticker

CupCakes Flag



No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus