Tuesday, May 12, 2015

Batok..Alahan ke?..

As-salam, 

Bersiaran kembali setelah sebulan lebih tak update entri. Al-kisahnya, Masha ni dah batuk dekat 2 bulan lebih till now..dah pergi klinik banyak kali dan makan ubat (yang dibenarkan oleh Dr.) banyak botol dh habis..still tak elok lagi batuknya pon sampai sakit dada dan rusuk belah kanan smpaikan nk rukuk sakitnya.. Pelbagai alternatif lain Masha dh cuba, antaranya :

  1. Minum Madu + Lemon Suam
  2. Minum Teh + Madu + Lemon Suam
  3. Pakai Vicks dan sapu area tempat yang sengal-sengal
  4. Makan lozenge (Woods Peppermint, Strepsils, mcm2 la)
  5. Makan Kicap + Limau Kasturi
  6. Makan Ubat batuk (yang dibenarkan oleh Dr.)
  7. Berdoa
  8. Berkumur2 dengan mouthwash (Colgate, Listerine)
Lemon + Madu amalan hari2
Masih..tak sihat lagi...mungkin lah alahan mengandung kot..kesian baby dalam womb ni..pening dh ummi dia telan macam2 tak elok2 juga..dah tanya doc, xpe ke baby tak gegar2 ke dalam womb ni.., doc cakap baby ok sebab ade amniotic fluid protect dia..hopefully he/she will be ok...Ummi hari2 berdoa, semoga Allah lindungi diri Ummi dan baby dalam kandungan ni sepanjang tempoh penghamilan ini, sempurnakanlah akal, fikiran, rupa dan sifat anakku ini, semoga anakku ini menjadi seorang anak yang soleh /solehah, hafidz / hafazah, alim /beramal  dan semoga Allah permudahkan urusan untuk bersalin normal kali ini..Aminn..

2 comments:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  2. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    http://asianbet77.com/

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus