Thursday, September 17, 2015

39 weeks ++..Count down..

Assalamualaikum..   
      
Bersiaran langsung dari ward 8B di Hospital Serdang (HS). Expected esok bakal menjalani operation lagi al-kisahnya labu..sebab pada Khamis lepas(10/9) 1st time appointment di HS untuk check sebab selama ni checkup ummi n baby kt Klinik Perdana je..

Pada hari Khamis tu, alkisah nye..kne datang checkup artenatal macam biasa..check BP, Protein in Urine, HB, berat mcm biasa n semuanya normal..tp bila sampai part consultation dgn doc..kne interview cket..n buat scanned baby..Last scanned dlu time 32weeks, kt Klinik Perdana Estimated Fetal Weight (EFW) around 2.4kg je..tp kali ni time 38weeks EFW dh mencecah 4.25kg..fuhh..Masha terkezut gak la..mendadak naek...rase cam xpercaya plak kan..request doc untuk scan lagi..2x 3x pun around 4.2++kg..last2 panggil doc pakar utk scan kot2 silap ke..then doc pakar datang..scan..n mmg benarlah telahan itu..ukur lilit perut baby lg besar dari ukur lilit kepala nya n if perut besar probability utk bahu baby bidang adalah besar..n worried if bahu baby patah..walaupun kepala dah keluar bahu akan sangkut...so, dengan ini Masha pasrah..jika ini rezeki Masha, Masha redha..janji baby n ummi selamat..so, doc dh set date on 17/9 kne warded n 18/9 kne Elective C-Sect..

Cerita pasal preparation untuk sambut adik baby kali ni, alhamdulillah..rezeki di atas business partime En.Hubby cukuplah simpanan untuk kami sekeluarga..disamping tu, ramai jugak orang sedekah macam2 dekat adik baby..ade baju2 baby, bouncer, jumper lg..semuanya elok2 la lagi..so Masha xbeli banyak sangat barang..ade la set baju newborn dlm 4 pasang baju tdo n baju siang..rompers utk jalan2..n macam barang2 lain set toiletries n pampers baby..yg tu kne beli..baju akaknye Bam pun bleh recycle pakai balik..banyak yang elok2 lagi..tak perlu membazir kan..Alhamdulillah..kali ni adik baby dapat babycot..comel..n Masha xtau la nape time2 nk dekat deliver ni rajen plak menjahit..abes set tilam baby 1 set siap, set tilam Bam n set bolster n pillow Bam pun settle..siap sempat lagi jahit langsir kt rmh ni..2 bilik n 1 sliding door siap..ni kalo xkje dok rmh..dh mcm2 haku jahit kang..

So, itu saja lah update sebelum meletup esok..pasni bleh update pasal adik baby plak..ummi can't wait to see tu baby..semoga operation esok dipermudahkan olehNya dan berjalan lancar...semoga Masha n adikBaby selamat..rindu kt En.Hubby n Bam..huhu

2 comments:

  1. Semoga dipermudahkan bersalin and take care for bby n mom :)

    ReplyDelete
  2. TQ dear..alhamdulillah. .dh selamat..

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus