Tuesday, August 17, 2010

Origami Crazy..

Entry kali ini menceritakan tentang salah satu hobi  di masa2 senggang..Masha belajar dari youtube, kadang2 ade gak pegi google cari kan..Best plak buat origami ni, walaupun susah dan agak complicated. Bila dah berjaya hasilkannya, sangat puas hati la..Sebenarnya dah lama dah hobi ni, sejak kecik lagi..Just sekarang dah busy kerja, tak de masa nak buat..Buat pun time ade mase lapang, lagi2 time puasa ni kan. Okie la, just enjoy the pic. Kalau nak tau macamana nak buat, kne request le kat Masha k..nanti kalo ramai request, Masha buat tutorial plak k..(^_^)
 Ni nama dia Burung Jinjang (guna penbungkus Clorets)

Ni nama dia mestilah labah-labah kan aka spider..:-)
Ni Bunga Lily..cantikkan kalau buat banyak2.
 
Ni labah2, katak dan bunga lily

Ni Bunga Kusudama. Gambar di belah kanan ialah Kusudama Ball yang memerlukan kira2 12 kuntum bunga kusudama = 60 keping kertas empat segi.
 Bunga teratai aka Lotus




Yang last ni, dipanggil Magic Rose sebab ape Magic sebab dari cube boleh bertukar ke bunga rose. Best kan..:-)

P/s: Sorry kondisi gambar kurang bermutu, guna camera handset je..huhu..

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus