Tuesday, August 10, 2010

Takoyaki.

Ada sesiapa pernah makan Takoyaki tak?..Sile angkat tangan..Takoyaki ye, bukan Torayaki..

Untuk pengetahuan semua, Takoyaki (たこ焼き or 蛸焼?) atau dengan nama lainnya sotong goreng atau sotong bakar ini merupakan adunan bebola Jepun yang popular, dadu baby octopus, potongan tempura (tenkasu), halia, dan bawang diatasnya okonomiyaki sos, ponzu, mayonnaise, green laver (aonori), dan katsuobushi (parutan ikan). Takoyaki boleh didapati di kedai yang dipanggil issen-yoshoku (壹銭洋食).


Sebenarnya dah lama teringin nak makan, tetapi tak berkesempatan. Alena yang mengajak makan ni. Semalam beli Takoyaki ni kat The Mines, harga pon takde la mahal sangat, boleh la..4 ketul = RM4.80..berbaloi2..So, lepas ni boleh lah merasa kan.

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus