Tuesday, November 2, 2010

Review Filem : Takers & Buried

Last Friday tengok movie Takers. Secara keseluruhannya Takers memang best la. Dengan actor dia yang best2, antaranya  Zoe Saldana, Idris Elba, Hayden Christensen, Paul Walker, Matt Dillon, Chris Brown. Just nak cerita sikit, Takers ni ceritanya mengenai 1 kumpulan perompak yang sangat berpengalaman dan handal dalam selok - belok nak merompak dan akhirnya daripada 6 orang perompak, yang survive 2 orang je. Siapa yang survive? Tengok sendiri la. hehe.. Cerita ni penuh dengan aksi dan tak rugi la tengok kan. Masha bagi 9/10 la kt cerita ni.

Semalam plak, tengok movie lagi kali ni cerita Buried plak. Sangat tertekan la tengok cerita ni. Sebab nya, actor dia sorang je, dan props untuk filem ni hanya lah sebuah keranda, lighter, pisau, Blackberry, lampu, dan seekor ular. Lokasi cerita ni hanyalah di dalam keranda. Bosan kot, tambah tension lagi, dengan aksi di dalam gelap lama la jugak. Malas nak cerita panjang2, sebabnya last-last cerita ni, orang yang kena tanam tu, still mati gak tak selamat pon.huhu.Jangan membazirkan duit tengok cerita ni. Masha bagi 2/10 je la kat cerita ni. Ha, actor filem ni Ryan Reynold.


Ha, 1 lagi jangan tengok filem ni juga, Altitude. Dengar cerita dari kawan yang dah tengok .Filem ni pon lebih kurang tension macam filem Buried ni.  Rasanya, tengok cerita Cuti-cuti Cinta best lg kot dari tengok cerita ni.

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus