Friday, November 26, 2010

Already Gone

Instruction:
1. Put your music library on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough.
4. The answer to #20 is the Title of your note. Feel free to do this, tag your friends and have fun!


1.If someone says, “Is this okay?” you say
"Stay" - Estrella (yea.. plz stay 2 hear my explaination)

2. How would you describe yourself?
"Trouble Is A Friend" - Lenka (Hoho..this is wrong)

3. What do you like in a guy/girl?
"Kimia"- Melda (Terasa ada kimia di antara kita..:-)..yeah..we do have chemistry)

4. How do you feel today?
"Ulek Mayang"  - Cromok (really peacefull..)

5. What is your life’s purpose?
"I Don't Belong Here"  -Cromok (Dunia hanya sementara, Akhirat kekal abadi..so, i don't belong here)

6. What's your motto?
"Another You" - Cromok (xde kena mengena pon..haha..)

7. What do your friends think of you?
"Sorry- Sorry" - Super Junior (They'll feel sorry if they've made mistake to me..Ha..cepat mintak ampun!!)

8. What do you think of your parents?
"Faint" - Linkin Park (adeihh..apesal nk pengsan plak..parents sy sehat2 je..huhu)

9. What do you think about very often?
"In The End" - Linkin Park (yea..always think..what will gonna b d end..of the story)

10. What is 2 + 2?
"Crawling" - Linkin Park (you have to crawl..to get the answer?..apedaaa..)

11. What do you think of your best/close friend(s)?
"Lying From You" - Linkin Park  (sy ni jujur..jrg la bohong2 ni..tipu la lgu ni)

12. What do you think of the person you like?
"Numb" - Linkin Park (ade la cket2..haha.sorry..but i still n always love you..:-*)

13. What is your life story?
"Breaking The Habit" - Linkin Park (yea..sometimes..)

14. What do you want to be when you grow up?
"Easier To Run" - Linkin Park (It means, independent..)

15. What do you think of when you see the person you like?
"Crawling(version2)" - Linkin Park (haha..xde la geli geliman sgt..)

16. What will you dance at your wedding?
"Papercut" - Linkin Park (mcmane le rupenye tarian papercut tu eh?..hehe..)

17. What will they play at your funeral?
"Pushing Me Away" - Linkin Park (Really want to pushing me away from their life, i think..)

18. What is your biggest fear?
"Nobody" - Wonder Girl (Sy xtakot pape..kecuali Allah swt..)

19. What is your biggest secret?
"Lithium" - Evanescence (Sgt fragile n ringan..bahaya tu)

20. What will you post this as?
"Already Gone" - Kelly Clarkson (Its Gone!!)

tag: Ms.Pinky- Emylia, Cik Ea, Mis Bobob,..sape2 nk buat sila amek ye..

Wednesday, November 24, 2010

Yuna bercinta dengan Qi ?


Kedua-dua ikon ni memang Masha minat, Qi atau Qushairi Razali, yang popular menerusi siri Blogger Boy dan pemenang anugerah Ultimate Shout! 2010,Yuna atau Yunalis Zarai, tetapi berita ini memang agak membuatkan Masha surprise juga la.Tempoh perkenalan antara Yuna dan Qi, baru menjangkau sebulan.

Namun, bibit-bibit kemesraan seperti pasangan bercinta tidak dapat disembunyikan lagi. Semua itu dapat disaksikan ketika mereka menghadiri majlis Shout! Awards yang berlangsung di Stadium Putra, Bukit Jalil, malam Sabtu lalu. Bukan sahaja mereka memakai pakaian yang mempunyai padanan rona warna yang sama iaitu kelabu, bahkan setiap kali nama Yuna diumumkan sebagai pemenang dan memerlukan dia berjalan ke atas pentas, Yuna tanpa segan meminta Qi memegang seketika tas tangannya. 

Apabila diminta penjelasan mengenai status hubungannya dengan Qi, Yuna dalam tawa tidak menafikan Qi kini merupakan lelaki yang paling rapat dengan dirinya, namun, dia enggan menggunakan perkataan bercinta sebagai tafsiran hubungannya itu. Yuna juga tidak menafikan ibu bapanya telah berkenalan dengan Qi dan dalam masa yang sama menegaskan hubungan mereka masih terlalu jauh untuk mencecah ke jenjang pelamin.
(Sumber : Kosmo)

Wully

Merujuk kepada entry Tagged dari Mr.Palie, kalau nak diikutkan kata hati, kereta idaman Masha ialah either Honda Civic R-Type or Honda Jazz (2006) ye..dua2 kena color putih my favourite.

Tetapi..saya hanya mampu beli yang ini sahaje..hehe.xpe la, ade ala2 R-Type kn..Tadaa...My Wully..:-)

Wully, baru berumur sebulan 2 minggu..:-)

Friday, November 12, 2010

2nd Convocation

Pada 9 November, Selasa lepas, Mimos Berhad , company yang pernah Masha kerja selama setahun telah meraikan kami para Code8 Apprentice sempena Graduation and MoU & MoA exchange Ceremony yang dihadiri oleh Menteri Pengajian Tinggi, Dato' Seri Mohamed Khaled Nordin. Ala2, graduation buat kali ke-2 la untuk diri Masha sendiri. Sangat happy sebab dapat kumpul balik beramai2 setelah masing2 bekerja di tempat2 yang berlainan dan ada juga yang masih bekerja di Mimos. Lagi best, sebab dapat blazer ditempah khas untuk event ni dengan free..:-)..Sekali tengok pic ni kitaorang dah macam student2 movie Korean & Japan le plak. Just enjoy the pictures below:


Congratulations! to all CODE8 Graduates..

Thursday, November 4, 2010

Amfibia Karnivor aka Pyxicephalus adspersus


Seriously, Masha memang sangat geli dengan katak. Tak kira la katak jenis apa pun. Hanya tinggal kenangan la time study matrikulasi kt PASUM 05' dulu. Kena bedah katak, dah la tak disediakan sarung tangan, kena ambil sendiri katak hidup dalam sangkar. Sangat geli ok!!..Nak taknak kena buat juga, sebab nya 1 group dengan Masha yang terdiri dari 4 orang semuanya taknak buat.Last2, Masha jugak yang kena. huhu..That's the last time, Masha pegang katak lembik + hanyir + geli2 + hidup..huhu..pasni, taubat takmau dah..

Tu mukadimah je, ni sebenarnya nak ceritakan pasal katak juga, walaupun tak suka katak. Nak cerita juga sebab nya interesting. Katak - seperti yang kita semua sedia maklum, ialah species haiwan yang berdarah sejuk (amfibia) dan ianya hanya makan serangga dan tumbuhan kecil je (omnivor). Tapi hari ni, selepas baca Kosmo Masha tertarik dengan sejenis katak yang dipanggil sebagai bullfrog atau nama latinnya, Pyxicephalus adspersus kerana ianya bukan seperti katak biasa, kerana ia Amfibia karnivor. Ia dikatakan bersifat agresif, mampu melompat setinggi 3.65 meter dan memiliki gigi yang tajam.


Jika digigit, mangsa yang menjadi hidangannya akan berasa seperti terkena serpihan kaca tajam. Dengan kulit menggerutu dan berwarna kelabu, ia cukup untuk membuatkan haiwan kecil lain takut untuk berada berhampiran dengannya.Katak ini dirangsang oleh pergerakan dan akan menyambar hampir semua benda yang berada dalam jangkauannya. Mangsa akan mati akibat lemas atau terkejut sebelum dihadam. 


Jika mangsanya terlalu besar, ia akan memuntahkannya dan menunggu makanan yang lain.Walaupun nampak ganas, katak ini dikatakan sebagai ibu bapa yang baik dan akan melindungi anak-anaknya daripada diganggu. Ia gemar menjadikan serangga, tikus tanah, burung malah katak-katak lain sebagai makanannya. Beratnya boleh mencecah dua kilogram, sepanjang 24 sentimeter dan membentuk kokun air bagi mengelakkan dirinya daripada kering akibat matahari yang terik.Ia boleh ditemui di bahagian selatan, tengah dan timur Afrika, selain saiznya sedikit kecil berbanding katak gergasi yang hidup di Cameroon. 

(Kredit to : Kosmo)

Tuesday, November 2, 2010

Review Filem : Takers & Buried

Last Friday tengok movie Takers. Secara keseluruhannya Takers memang best la. Dengan actor dia yang best2, antaranya  Zoe Saldana, Idris Elba, Hayden Christensen, Paul Walker, Matt Dillon, Chris Brown. Just nak cerita sikit, Takers ni ceritanya mengenai 1 kumpulan perompak yang sangat berpengalaman dan handal dalam selok - belok nak merompak dan akhirnya daripada 6 orang perompak, yang survive 2 orang je. Siapa yang survive? Tengok sendiri la. hehe.. Cerita ni penuh dengan aksi dan tak rugi la tengok kan. Masha bagi 9/10 la kt cerita ni.

Semalam plak, tengok movie lagi kali ni cerita Buried plak. Sangat tertekan la tengok cerita ni. Sebab nya, actor dia sorang je, dan props untuk filem ni hanya lah sebuah keranda, lighter, pisau, Blackberry, lampu, dan seekor ular. Lokasi cerita ni hanyalah di dalam keranda. Bosan kot, tambah tension lagi, dengan aksi di dalam gelap lama la jugak. Malas nak cerita panjang2, sebabnya last-last cerita ni, orang yang kena tanam tu, still mati gak tak selamat pon.huhu.Jangan membazirkan duit tengok cerita ni. Masha bagi 2/10 je la kat cerita ni. Ha, actor filem ni Ryan Reynold.


Ha, 1 lagi jangan tengok filem ni juga, Altitude. Dengar cerita dari kawan yang dah tengok .Filem ni pon lebih kurang tension macam filem Buried ni.  Rasanya, tengok cerita Cuti-cuti Cinta best lg kot dari tengok cerita ni.
There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus