Tuesday, March 26, 2013

Bayi Menguap Dalam Kandungan

As-salam, 

Semalam, excited nye nak jumpa my little caliph..ahad ni masuk 24 weeks: 6 months..dah beso dah dia..cepatnya masa berlalu..tapi time scanned smlm masih 23 weeks..kali ni Masha juz scan 2D je dlu, sebab still muda lg..bulan depan plan nk scan 3D/4D..tengok la nanti camne..baby dah almost 600 gram, dan alhamdulillah sehat dan sempurna ciptaanNya ini..syukur sangat..time scanned smlm, dalm 11 minit jugak la, baby bergerak sangat active terguling-guling dia..suke nye..nampak dah kaki, badan, tangan n kepala, tapi tak berapa clear la kan sebab 2D je..hehe..takpe la..tapi puas dapat tengok dia..dah la active bergerak, dan subhanaAllah, siap 4 kali menguap lagi..hehe..kelako la anak ummi ni..kuat tido ye cam babah nye..Masha tergelak2 tengok dia. Dr. Hana siap bagi softcopy video baby lagi. Best2, nanti boleh tunjuk kt baby time beso nanti..



Lagipun, plan pegi klinik ni sebab nak scan n amik surat pengesahan doc sebab nak naik flight this coming friday. Nak sorok perot tak dapat dah, perot dah beso..takot jadi pa pe, better prepared. Kalo ikotkan, lepas je nk naek flight, sebab still early weeks. Takpe la, next entry nanti Masha story pasal procedure naik flight untuk ibu hamil.

Last Friday, Masha ade attended  Breast Feeding Talk kat Poliklinik Shah Alam, banyak information la yang Masha dapat antaranya mengajar cara yang betul untuk menyusu, cara menyimpan susu dengan betul dan khasiat susu ibu ni dan insyaAllah, akan implement soon after birth. Impian Masha nak menyusukan baby Masha till 2 tahun kalo dapat, insyaAllah. Doakan Masha ye..semoga semuanya dapat dilakukan dengan izinNya. Aminn..

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus