Tuesday, May 7, 2013

Willkommen 3rd Trimester my baby..

As-salam, 

Alhamdulillah, pada 27 April 2013 lepas, kandungan Masha sudah masuk ke 3rd trimester..dimana menurut pregnancy ticker kat bawah header ni, 3rd trimester telah bermula dari 27 April till 20 July ni..huhu..diam tak diam, masuk hari ni baby dah 29 weeks 2 days..another 75 days to go..sekejap je masa berlalu kn..perot pon dah makin memboyot ke depan..jalan pon dah tak brape nak stabil..dan akan cepat mengah kalau banyak berjalan..seriusly, nak cakap banyak2 pon mengah..camne tu, sampaikan hubby Masha tanye, knape mengah..huhu..sabo je la..tapi Masha rasa tenang n happy sangat dengan condition ni, lagi2 kalo dapat rasa baby kicking, n main2 dalam womb ni..bahagia nye rasa..kalo tengah time2 tengok tv dengan hubby, n baby kicking..tros bagi hubby pegang perot..excitednye dia..hubby gelak2..n pegang taknak lepas, sambil bersembang dengan baby..(",)

Last month, before balik Ipoh,on 29 April, Masha de pergi KKSA untuk monthly checkup macam biase..time tu baru 28 weeks..seperti biasa, ambil berat, ambil air kencing, ambil darah cket n check dan dengar degupan heartbeat baby semuanya alhamdulillah..dan start 30hb ni dah kena stat kira baby kicks dalam masa sehari dan kena catat dalam buku pink..n dah kena datang KKSA setiap 2 minggu sekali..huhu..ok..badan sekarang terasa sangat la berat..tak penah seumur hidup exceed berat sampai cam gini..huhu..takpe la..ummi berkorban demi baby terchenta..(",)..dan pada 25 April lepas, Masha dengan excited nya pergi buat scanned 3D/4D..suke2 nye dapat jumpa baby..n baby ummi sangat la debab nye pon..muka almost like babah dia..pipi tembam..cute sangat..alhamdulillah..indah sungguh ciptaan Allah ni..berat baby dah nk masuk 1.119kg at 27 weeks..semangat baby ummi ni..tu yg debab tu..hehe..heart beat OK, uri kat atas OK, kepala baby kt bawah dah OK..semuanya OK..Alhamdulillah..(^_^)


Jantina?..masih lagi rahsia kerajaan sebabnya, baby ummi ni malu2..malu2 doc cakap gugurl..hehe..xsure la, sebab Dr.Hanie pon tak brani nk confirm girl or boy sebab tak nampak clear sangat..takpe la..kte scan lagi ujung bulan ni ye..ummi doakan semoga anak ummi yang soleh/solehah ni membesar dengan cergas, pintar, rajin, sempurna, beriman dan bertaqwa..Aminn..

Masha n hubby balik Ipoh, pada 27 April lepas. Misi utama adalah hendak bertemu dengan bakal makcik yang bakal mengurut Masha lepas bersalin nanti..nama makcik ni, Mcik Lamah..Sampai je rumah Mcik Lamah, kami sembang2 apa yang patut, dan mcik Lamah mintak Masha baring, dia nak betulkan kedudukan baby n mcik Lamah berpuas hati la, sebabnya, baby Masha memang sudah berada di kedudukan kepala di bawah n uri di atas..Alhamdulillah..sama seperti result time Masha scanned 3D/4D kat klinik dr.Hanie lepas..Mcik Lamah ada bagi beberapa tips dan nasihat serta sediakan ari selusuh sebotol dan minyak untuk minum time dah saket nak bersalin nanti. Lepas jumpa mcik Lamah, Masha, hubby n akak pergi shopping barang baby cket kt Jusco Kinta City..rasa macam dah lama tak masuk Jusco ni..ada la beberapa penambahan..Sangat happy, dapat shopping n jumpa anak buah Masha yang comei ni, dulu dia taknak kat orang..sekarang dah ok dah n dah pandai berjalan..
Hopefully semuanya OK sehingga tiba time bersalin nanti..doakan Masha ye..nak bersalin normal..insyaAllah

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus