Thursday, June 20, 2013

Pada 35 minggu kehamilan.

As-salam, 

Hoho..harini sudah masuk 35weeks & 4 days..Condition diri ini berada di skala sederhana. Kalo duduk lama2 kat kerusi, lenguh nye ya amat..kalo drive pon sama..nasib kt opis de bilik sendiri, bleh exercise cket..setiap setengah jam mesti lenguh n saket pinggang..Bangun berdiri jap, tolak meja ke..tolak dinding ke..pastu lega cket..

Bangun pagi tadi tersangat la sakit pinggang, dan kaki lenguh sangat lagi2 di bahagian atas paha dan ari2..rasa sengal2 gitu..rasa berat sangat la nak pergi kerja setiap pagi sejak seminggu dua ni..huhu..sabo2..lagi 2weeks je lagi..bertahan la Masha..(",)..kepala baby agaknya sudah landing kat port baik punya (di bawah)..hehe..kt atas ni dh terasa kosong..Baby pula, suka sangat la mengeras, korek2, dan tolak2 perut ni..sangat aktif anak ummi ni ye..tengah buat apa dalam tu, main bola eh..hehe..bahagia nye rasa, tengok perut ni berombak2..kadang terpegang tulang panjang yang kecil (dalam hati rasanya ni tangan or kaki baby)..hehe..tapi kadang2 tak tahan pon ada, kalau baby tengah mengeras dan push kidney time Masha tengah drive..rasa nak menanges je dalam keter..huhu..sabar2, dan zikir banyak, n pujuk baby jangan keras sangat..tu je yang mampu Masha buat..

Jari2 tangan Masha sangat kebas dan lenguh..lately ni bangun pagi je, jari tangan kanan ni keras (tak boleh membengkok). Kaki pulak, baru start bengkak dan sengal2 sikit.. Comei plak tengok, yela dulu tulang je nampak..tangan ni pon sama, baru ada isi sikit, dulu pon tulang je, xde isi..hehe..kalo cincin risik n tunang tu, dari jari tengah ke jari manis..last2 sekarang 2 2 kt jari kelingking..hehe..Incik Hubby pesan, amik gambo banyak2, bleh buat kenangan..bukan senang nak merasa gemuk sekejap ni..hehe.. 

Sejak preggy 4 bulan kot, Masha dah start pakai kasut jenis comfort brand Bata. Mula2 nya memang la tak suka pakai sebab design macam makcik la sangat. Tengok gambar bawah tu, siap berbekas2 lagi jari kaki kat kasot tu, menandakan betapa Masha telah weight gain sangat..huhu..(almost 16kg gain).. Sapa yang kenal Masha mesti tau yang Masha ni jenis pkai heels n wedges je..Sangat merindui kasut2 ku itu..tak tau la lepas ni bleh pakai lagi ke tak..At least, wedges tu mintak2 la bleh pakai kan sebab safety cket kalo time dukung baby.


Semalam dan harini, dengar news pasal artis yang saing2 preggy n EDD lebih kurang sama dengan Masha..haha..perasan lak ye, kawan dengan artis le konon..diorang idak le kenai awok pon.. hehe..ok..proceed..1st update, Kim Kardashian sudah selamat melahir baby girl pada 14 Jun lepas..Gambar baby belum lagi dijumpai, almaklumlah artis fofular la sangat kan..




 2nd update, semalam Syera Aiyob pon sudah selamat melahirkan baby boy pada 19 Jun semalam..Congratz to Zahiril Adzim n Syera, sangat comei ok baby diorg.

Source: OhArtis

Masih menunggu, kelahiran baby dari Diana Danielle dan Izreen Azmida, dijangka hujung Jun ini atau bulan Julai..hehe..

 dan saya juge..:-D
  pic ni time 32 weeks kot..time abang kawen aritu..

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus