Tuesday, December 31, 2013

Hi, shaye dah 5 bulan tua..

As-salam

Semalam Masha bawak baby Annur pergi cucuk 5 bulan kat Klinik Kesihatan Seri Kembangan.. Boleh plak kami terlajak lambat. Sudahnya, appointment pukul 8am, kami sampai dekat pukul 9am dan tersangat ramai la orang..huhu..sampai macam nak give up la sampai ingat nak pergi klinik Dr. Hani je..

Nasib la baby Annur tak meragam, sesampai je klinik, dia tidur dan sepanjang dia tidur tu Masha n en. Hubby pergi la breakfast sementara tunggu nombor. Adalah kne tunggu dalam 70 turn lagi..tapi, tengok2 nombor baby Annur kena panggil, dan ambil berat, ukur panjang, n lilit kepala semua, then cucuk..Sekejap je settle..pkul 10am dah settle..Cepat la pulak, sebab last week lambat, tros En. Hubby cakap, next time better datang lambat la, cepat habis..hehe..

Kesimpulan dari checkup semalam, nurse ada pesan supaya boleh mula bagi baby makan 6 bulan nanti. Mula2 bagi bubur -3x sehari..Hehe..actually, umminya yang excited nak bagi makan, sebab dah 'ter'beli Baby Bullet kan. Groupon aritu de offer, teros minta permission en.Hubby nak beli walaupun pakai duit sendiri..haha.. Then 4 hari lepas bankin duit, teros sampai barang itu..suke2..

Berat baby sekarang: 8.5 kg, n panjang: 70cm. Yes..my baby really hantap now, n ummi boleh termengah2 kalo dukung sambil berjalan dan bercakap ye sayang..Tapi ummi sangat happy dengan kehadiran kamoo sayang,. Sekarang baby Annur dah pandai meniarap, pastu main reverse parking bawah meja, pastu bercakap sorang2 bahasa Uganda..hehe..cute je anak ummi ni la..dah le murah dengan senyuman dia tu..apa2 pon semoga sayang ummi ni semoga cepat sehat dan membesar dengan jaya nya..ummi n babah sayang kamoo..


No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus