Thursday, November 19, 2015

Adik Maya dah 2 bulan...

Assalamulaikum,

Alhamdulillah..harini masha dah 3 hari mula bekerja setelah hampir 2 bulan bercuti. Hari pertama masuk kerja dh kena hantar Adik Maya ke rumah babysitter..Sehari tu penuh la dengan wassap bergambar dari babysitter..Alhamdulillah..adik mau minum ebm thru botol susu dan dh pandai guna pacifier..Masha tersangatlah risau kali ni, sebabnya Adik Maya ni fully bf , alhamdulillah kali ni ada rezeki dia sebab dulu kakaknya tak berjaya fully bf..bf pon till 2 bulan je, masuk rumah babysitter memang bagi formula milk je kt dia..

Pengalaman bf Adik Maya ni mencabar jugak, yela dah gaya macam 1st experience walaupun dh beranak 2. Macam-macam la Masha tanya orang yang experience in fully bf 2 years for working mother contohnya cousin Masha - Julia (nurse) , kawan2 Masha macam Kak Dila (lecturer), dan kawan Masha merangkap Coach Susu Meriah Tanpa Supplement- Pn. Asiah Maharam..Banyak kena timba ilmu dalam penyusuan ni, macam cara simpan stok ebm, cara nk bekalkan ebm ke pengasuh, cara menggunakan pump susu dan cara menyusukan anak dengan betul..Alhamdulillah..so far, Masha dah belajar banyak ilmu baru yang akan dilaksanakan sepanjang perjalanan bf Baby Maya ni..InsyaAllah..semoga Allah murahkan rezekimu anak..(",).

So, ni update perkembangan Baby Maya setelah 2 bulan ni. Beratnya dalam 5.3kg dah..Pandai senyum, bersembang dengan orang, dan dah cuba2 nak pusingkan badan. Suka la berdiri dan tendang2 kaki. Suka tidur atas badan orang. Here the picca of my 2 years old Adik Maya.

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus