Sunday, March 13, 2011

House Hunting..

Sudah almost 3 months gak la, starting this year Masha & Mr.EverDale mencari rumah untuk dibeli..Semenjak, mama Mr.EverDale dah plan2 nak menyunting 'bunga' ini..huhu, so kena prepare la sikit. Kalau boleh, memang dah kawen nanti nak ada rumah sendiri, tak nak sewa2. Bukan apa, nanti senang, buruk2 pun rumah kita sendiri. Sebab, mostly tengok orang2 yang dah berkahwin still menyewa or stay rumah mertua/family. Satu lagi sebab, Masha ni takde sedara-mara yang menetap di KL/Selangor. So, at least nanti senang diorang nak stay rumah Masha kalau sampai sini nanti. Almost every week la pergi tengok rumah di area Seri Kembangan, Puchong, Puncak Jalil and Taman Equine. Senang nak pergi kerja and banyak facilities tempat yang dicari. Luckily, mama Mr.EverDale experience in handling urusan jual/beli rumah.


Macam2 ragam penjual/agent yang dah jumpa, kadang2 sampai rasa nak give up pun ada. Memang susah sangat nak beli rumah ni, kalau Masha bli sendiri la, alamatnya kena tipu/rugi pun boleh kena. Lagi2 sejak berita ada mengatakan, yang harga rumah bakal meningkat lagi. Although, Skim Rumah Pertamaku have been announced, Masha rasa maybe lambat lagi nak berkuatkuasa skim ini. Huhu, mau garu kepala kalau still berlengah2. Setelah beberapa buah rumah dah survey, berkenan la satu apartment kat Vista Lavender, Puchong, hopefully owner rumah tu dapat negotiate(",). Rumah tu pun dah fully furnish, masuk cuci kaki je. Harap2 dapat la, kalau tak kena cari rumah lagi. Tapi dalam senarai, ada lagi rumah yang lain. Tadi pun, baru lepas tengok rumah kat Taman Pinggiran Putra, Malay owner. Ni pun okie gak la, ade swimming pool..:-). And, weekend ini pun Masha rasa happy juga, sebab dapat spent time with family Mr.EverDale, jumpa anak buah dia yang semakin tembun. Celebrate birthday Kak Pipi and dapat beli cincin..hehe..for my E-Day soon..Sangat tak sabar memiliki rumah sendiri hasil titik peluh sendiri. Nak design rumah ikut mata sendiri. And want to live with the person I love most..Mr.EverDale..Hopefully, semua berjalan dengan lancar.Aminn.

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus