Thursday, March 10, 2011

Wully Service 10k KM

Cerita ini berlaku last Saturday. Untuk menghabiskan free service voucher from Proton, dan hendak 'manjakan' Wully setelah 3 minggu tidak ber'mandi' dan di'periksa'. So after kelas Automata petang itu, Masha pun pergilah EON service centre at Taman Equine. Hehe, berlaku kejadian yang telah memalukan diri sendiri sehingga merasakan nak je menyorok bawah meja kaunter tu. Muka memang merah la kan. Dialog sikit je macam ni :

Abg Proton : Dik, dik pakai minyak ape ye?
Masha : (Dengan yakinnya menjawab) Urmm, saya pakai minyak Shell & Petronas je bang.
Abg Proton & kawannya : (Senyum je) (^_^).. Bukan, maksud saya, minyak enjin dik.
Masha : (Aduii..terus pandang Mr.EverDale, dalam hati maluu gler la..bukannya dia nak tolong jawab..huhu..dengan muka xthn nk nyorok bawah meja) Hehe, jap eh saya tengok resit.(Cari2 resit, jumpa la minyak Petronas Syntium 800 SM) 
Abg Proton : Owh, 800 punye. ok2..

Sampai sekarang, Masha ingat 800. Perasaan time tu malu gler la, tapi buat muka cool je. Mr.EverDale cakap, takpe pengalaman. Dia sebenarnya nak tolong jawabkan, tapi dah Masha yakin sangat terus jawab, tak sempat la dia nak jawab. Kalau tanya girls lain maybe diorg pon jawab benda yang sama kot. Sesungguhnya, saya memang kurang arif tentang hal2 kereta ni, drive je tahu. Pengajaran hari ni, "think before you talk".

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus