Tuesday, August 16, 2011

E-Preparation

Pejam celik, pejam celik, lagi sebulan je dah nak engage. Huhu, so far persiapan?..mcm baru 66% je siap. Semua in progress..Masha skrg ni tgh working more on DIY goodies bags, hiasan for my DIY mini dais, and DIY barang2 hantaran. So far, yang dah settle , my attire..some of hantaran gifts dah beli, tinggal brg2 hantaran yang makanan je, tak bley nak siap awai2 sgt takot expired n for flower sirih junjung pon takot xfresh nanti kalo siap awai2 kan.. Thanks a lot to My Sis Shila, sebab banyak sangat tulun..:-)..Mula2 skali nak tunjuk design mini dais Masha nanti, sketch je dulu..sume de dalam kepala ni..akak Masha tgh tlg jahitkan langsir pelamin tu..


So, kat bawah ni antara barang2 yang masha dah siapkan..check it out:

1) Bunga Pom Pom & Pom pom ball utk digantung kat pelamin tu..


 

 Semua ni Masha buat dari crepe paper..inspiration from this:

kalau korang nak tengok cara2 nak buat bunga ni, tgk entri Bunga Tisu-DIY..

2) Goodies Bags (Paper bag). Alkisahnya, brown paper bag ni semua Masha lipat, and gam sendiri. sebenarnya memang dah ada paper bag goreng pisang yang dah siap kan, tapi sebab dah terbeli Brown paper ni a.k.a kertas bungkus nasi lemak (beli masa kat S'pore dulu)..hehe,so kena guna juga la kan. Nanti membazir plak. Lagipun, paper bag ni thick sikit compare to paper bag goreng pisang tu. Sebab dia ada side yang licin dan tak. Nanti next entry Masha akan tulis entry tutorial buat paper bag ni..:-)


3) Flower Scallop tag. Scallop tag ni Masha design & edit guna Adobe Photoshop, & printed atas sticker paper, senang gunting tampal terus.


So, ni je la antara persiapan yang dah siap, ade lagi, but the rest nanti Masha cerita after hari kejadian. Hopefully semua berjalan seperti yang dirancang. 

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus