Wednesday, August 24, 2011

Kain Songket

Pencarian kain songket untuk hantaran tunang untuk Mr.EverDale, sudah ketemui. Al-kisahnya, sebelum raya lagi Masha dah pergi ke Jln.TAR, misi utama nak cari shawl tu engage, nikah & sanding. Tapi sepanjang2 jalan tu, Masha sempat beli kain pasang di Jakel untuk mak. Kain ni untuk dipakai semasa majlis Masha nanti, sebab nak kena ikot tema. Alhamdulillah, jumpa juga dalam ramai2 orang bersesak kat Jln.TAR tu siap dapat diskaun lagi, sebab elok2 Masha masuk je Jakel tu, tgh Happy Hour, then harga kain tu turun banyak sangat, dari beratus2 sampai di luar jangkaan krg la. Happy juge, then cari shawl balik, jalan punye jalan terjumpe kain songket, yang color dia memang Masha cari sangat. Plus harga pon ok. Then, ter singgah kedai batu2 yang boleh lekat kt tudung dan baju tu. Nama ape ntah batu tu, yang ala2 diamond. Masha beli untuk menambahkan glitter2 pada shawl Masha nanti, dan untuk baju nikah Mr.EverDale. Dah jumpa semua benda nak dibeli, kitaorg pon balik, sangat penat sebab xmakan lagi + rimas ramai orang. Nasib ada Mr.EverDale.
Pergi balik naik train, best xde orang. Taknak la bersesak dlm jem nak p kl tu, dgn parking pun mahal. Lagipun, dah lama tak naik train..:-) 

Sempat lagi ye cik kak ni ambil gamba dalam sesak2 orang tengah sebok gunting kain. Time ni la kat Jakel, Jln TAR..:-)

Masha tengah mencari2 idea untuk DIY hantaran lipatan untuk kain songket ni, google punye google. Ni jela, example hantaran (lipatan) kain songket. Rasa macam biasa je shape2 ni, kalau boleh Masha nak lain dari yang lain. Rasa macam nak lipat kain songket tu macam origami, buleh x?..





Any idea?....

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus