Saturday, August 20, 2011

Masak2 Nuzul Quran

Last Wednesday, Selangor cuti kan, so Masha mengambil kesempatan ni la nak memasak..As per requested by Mr.EverDale..slalu je Mr.EverDale ni request nak makan Masha masak, so kena la ikot kehendaknya..best memang best memasak untuk berbuka, tapi penat..dan sangat rush..balik kerja kui 5.30, sampai rmh dlm 6 lebih..dalam masa 45 mnt xsampai, nak kena masak 3 dishes..huhu..dah macam iron chef plak..hehe..tapi paling puas hati kalau Mr.EverDale cakap sedap & 3x la tambah nasik. Siap buleh simpan untuk sahur lagi. Nak cerita last wed, Masha sempat masak 3 dishes gak la..cubaan pertama memasak sambal udang petai, walaupun Masha xmakan petai, dan xsuke bau petai, kena masak jugak la..si dia suke makan..banyak gak menda yang Masha xmakan, tapi dia makan contoh nya tempoyak, petai, durian, satay. Apa-apa pun, pesan dari akak Masha, kita kena ikot kehendak dia, walaupun kita xsuka. Kalau nak menambat hati suami/bf kena la melalui masakan dari air tangan kita. Alhamdulillah la, sejak kerja dah nak masok 2 tahun ni, duduk sewa sendiri kan, banyak dah benda belajar. So, malas nak cerita banyak. Just enjoy the pic:

1) Sambal Udang Petai

2) Ikan Kembung masak kicap rempah

3) Ni wajibul ngunnah, hehe mesti ada..Bendi masak sambal + udang..peveret dia

4) Collection from all

Dah siap masak, masok bekal..pastu pergi la Giant/Jusco untuk tumpang berbuka puasa..hehe..kami xde rumah lagi..Hari2 buat camtu kot..kalo xmasak, beli juadah kat bazar, then berbuka kat Giant/Jusco. Pic dishes yg lepas2 xsempat nak ambil, dah ngap dulu..Nyum2..

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus