Friday, December 9, 2011

Rezeki Nak Kawen

Alhamdulillah, syukur sangat end Nov and awal Dec ni byk good news diterima..lepas nikah ni Masha start kje tempat baru..Akhirnya Masha berjaya memegang jawatan ptm F41 yg Masha nak sangat dari after study lg..Rasanya dekat 5-6 kali gak la Masha g interbiu post PTM ni, kat merata2 tempat dah Masha try. Ingat lagi first time pergi interbiu kat Bangunan Perak Darul Ridzuan, time tu dengan tak prepare nye, dah la baru je abes belajar, ari jumaat abes class, isnin tu dah kne g interbiu..dgn xde cert degree lg la..memang kelam kabot and agaknya memang bukan rezeki Masha lagi time tu. Tapi takpe tu merupakan titik permulaan Masha untuk mencuba lagi interbiu position ni. Bagi Masha, kalau husband and wife tu kerja , seelok2nya biar la either one mesti kerja gov. Sebab nanti boleh support each other soon. Dan Alhamdulillah, memang rezeki nak kawen agaknya, Masha received good news ni, and yang best nya dekat UiTM plak..elok sangat la sebab Masha memang tgh further study kt ctu, after kje leh tros g klas. Takyah la nk rush2 lagi macam sekarang every week travel Cyber - Shah Alam, after office hour..huhu..memang speeding je la kan nk kejar masa kls start pkul 6.30pm..
One more good news, Masha dah dapat rumah baru. Best2..alhamdulillah, setelah bersusah payah mama Mr.EverDale turun naik bank uruskan urusan pembelian rumah tu, finally dalam masa 7 bulan loan rumah approved. Terima Kasih sangat kat mama, tak tau macam mana nak balas jasa dan usaha mama..Isnin lepas baru dapat kunci rumah baru. Excited nak siap2 rumah & deco2 rmah baru tu..:-)

And for the last good news for this entry. Early morning tadi baru received news yang mama finally lulus exam and dapat sambung chambering. Setelah berhempas pulas selama ni, akhirnya membuahkan hasil. Congratz to my mama to be..:-)

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus