Thursday, February 23, 2012

Hantaran Bunga Tisu

Arini nak cerita pasal hantaran pada majlis perkahwinan Masha lepas. Mostly semua hantaran DIY sindri by Masha dengan bantuan dari akak Masha. Ada sebahagian hantaran lelaki Masha tolong buatkan, antaranya duet mas kahwin, sejadah dan telekung dan sirih junjung. Mostly barang2 yang kitaorang beli semuanya keperluan untuk diguna lepas kahwin nanti dan juga hobi masing2. Kalo bley beli barang yang dia suka.

Hantaran kepada lelaki (dari Masha kepada Mr.EverDale) - theme Turquoise White

  1. Al-Quran dan sejadah
  2. Chocolate set (Ferrero Roche, Hersyes Kisses, Famos Amos, Toblerone)
  3. Camera Samsung
  4. Kasut 
  5. Kemeja G2000 & Topi
  6. Jam Tangan Nautica
  7. Diecast Dooge Challenger Car & Remote TV LG Plasma 42" & Remote Set Home Theatre LG
  8. Perfume set CK Euphoria Man
  9. Kek Mocha
  10. Buah-buahan
  11. Sirih Junjung
Kali ni pun Masha xbeli dulang, tapi sewa kat classmate Master. Jimat memang jimat. Kalo sesiapa nak sewa dulang or buat hantaran bley la contact Aizalyn Wedding..Hiasan untuk dulang kali ni Masha reka sindri guna bunga tisu paper yg Masha buat sindri..plan nk letak banyak bunga tisu/crepe tu tapi takot nampak crowded nanti, so masha letak 1 dulang sekuntum je..



Hantaran kepada Masha (dari Mr.EverDale kepada Masha)- theme Gold, Red
  1. Set Al-Quran & Rehal
  2. Sejadah (Gubah jadi bag) & Telekung 
  3. Handbag & Purse 
  4. High Heel
  5. Handset Samsung Galaxy Ace & Jam Tangan DKNY
  6. Sirih Junjung
  7. Chocolate set (Ferrero Roche, Hersyes Kisses, Famos Amos, Toblerone)
  8. Duet Mas Kawen (diGubah bunga) & Cincin & Gelang
  9. Perfume set CK Euphoria Blossom
Satu kejayaan dalam membuat duit mas kahwin sindri..huhu..dah le 1st time gubah duit mas kahwin, supposely Mama yg preparekan, tapi Masha volunteer nak buat sebab taknak bagi mama membazir p bayar upah kat orang lain gubahkan. Tapi berjaya jugak lah..Memang puas hati..Nanti Masha review detail lagi step2 nak mengubah duit mas kahwin ye kawan2..Selalunya, sirih junjung memang Masha akan preparekan sebab family Mr.EverDale dari Jb, takot dah sampai Ipoh layu sume kan tak cantik nanti. Kalo perasan, dua2 sirih junjung tu same je pesen nye..hehe..dah takde idea sangat la tu, tukar bunga je, basic same..hehe..:-)





P/S: plan dalam hati, after this dah abes study nk buat bisness gubah barang2 hantaran dan sewa dulang plak..ape pendapat korang..

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

~About Me`

My Photo
~~Masha~~
A Capricorn Lady from Ipoh. Already taken by Mr.EverDale and Alhamdulillah, Ummi to my beautiful baby princess Annur Marissa . Loves Origami, paper-craft and wedding stuff..
View my complete profile

~Seach Anything Here~

Enter Email and Password to proceed to Blogger Dashboard


~Count my Visitors~

Powered by Blogger.

~U & Me~

~U & Me~

~Mengambil Tempahan~

~Mengambil Tempahan~
Duit Mas Kahwin

Ribbon Rose

~Our baby princess - Annur Marissa~

~Our baby princess - Annur Marissa~
~Bornday- 3.90 kg - 50cm~

~ 1 month old ~

~ 1 month old ~
~3.30 kg - 54cm~

~ 2 months old ~

~ 2 months old  ~
~ 5.00 kg - 58cm ~

~ 3 months old ~

~ 3 months old ~
~ 6.10 kg - 64cm ~

~ 4 months old ~

~ 4 months old ~
~ 7.80 kg - 68cm ~

~ 5 months old ~

~ 5 months old ~
~ 8.50 kg - 70cm ~

~ 6 months old ~

~ 6 months old ~
~ 9.00 kg - 74cm ~

~ 7 months old ~

~ 7 months old ~
~ 9.30 kg - 76cm ~

~ 8 months old ~

~ 8 months old ~
~ 10.00 kg - 78cm ~

~ 9 months old ~

~ 9 months old ~
~ 10.50 kg - 81cm ~

~Engagement~

~Engagement~
16 Sept 2011

~Solemnization~

~Solemnization~
27 January 2012

~ Her Side~

~ Her Side~
28 January 2012

~His Side~

~His Side~
25 February 2012

~Followers~

~Labels~

2 better than 1 (26) Birthday (18) DIY (19) Engagement (7) Ilmiah (21) Pregnancy (21) tutorial (5) Wedding (19) Wully (4)

~Lets Chat~

~They came from~