Tuesday, February 21, 2012

Pelamin Nikah dan Pelamin Dewan Sanding di Ipoh

Al Kisah nya, nak story pasal Pelamin Nikah, di rumah Masha dulu..Theme Nikah Masha Blue Turquoise and White..Masa tengah survey2 wedding planner di Ipoh ni, thru internet terjumpe la 1 blog ni, macam nak try pergi kedai dia kan..Actually, Masha dah list out byk kedai2 WP area Ipoh ni, So, balik Ipoh time tengah buat preparation dulu, dalam banyak2 kedai pergi.. terus tangkap cinta la dengan pelamin display kt kedai akak ni..Nama kedai dia Butik Pengantin D Laila Beauty, n ni blog owner kedai- Kak Laila. Masha recommend la kepada sesiapa B2B di Ipoh/ Perak, bley la contact akak ni..kat blog dia ada tulis no, address sume. Harga pon berpatutan. Disebabkan theme pelamin ni more to pink, so Masha request tmbh Turquoise and White untuk mengikut theme Masha.

Anak buah masha tgh posing2

Me (after nikah) with my BFF..
                                                  
Kalo ikot plan memang nak bernikah di rumah je, tapi last minit tiba2 tok kadi cakap xdapat nak buat kat rumah disebabkan ada pengantin lain nk bernikah on the same day and time dengan masha di mukim yang sama. Agak kecewa la cket kn sebab, dah plan cantik2..xpe la, janji dapat bernikah dan selesai sudah majlis..Alhamdulillah..

Nak story plak pasal pelamin bersanding di dewan plak..Dewan RPT Kg.Tawas Tambahan, Tasek Ipoh terletak dalam stgh km dari rumah Masha, tapi xde la jalan kaki kn. Pelamin di dewan pula theme color Purple White..Kak Laila and the team siap pasang sume mlm Masha nikah tu..lebih krg kui 2 am la siap..Pelamin Dewan ni include skali pelamin, red carpet, arc 6x, pintu gerbang dan set merenjis tawar. Sorry, sume pic ni Masha cedok dari blog kak Laila..gambar dari OP xdapat lagi..huhu..





Alhamdulillah, semua yang masha request telah menjadi kenyataan walaupun terdapat kurang cket2..Simple, xcrowded sangat but nice dan harga pun berpatutan mengikut bajet Masha..Sy suke2..:-)

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus