Tuesday, March 27, 2012

Sweet 2 months

Assalammualaikum..

Hari ini 27 March, genap 2 bulan usia perkahwinan Masha & Mr.EverDale..Sangat bersyukur dikurniakan seorang hubby yang understanding, caring & responsible..Happy juga dengan life sekarang walaupun penat. At least ada orang yang akan entertain kte, comfort kte, pampered kte. Life menjadi seorang wife, student & employee sangat mencabar. Alhamdulillah, so far Masha dapat adapt dengan life macam ni. Rutin harian memang totally change la sejak berkahwin ni, dulu duduk sorang kalo tak makan pon xpe, kalo tak iron baju pon xpe, kalo bangun lambat2 pon xpe. Tapi sekarang, buat apa2 pun, mesti fikirkan hubby.

Single Life (Working Days + Class)
 6.30am : Bangun solat Subuh, pas solat tdo balik (ade masa je mesti tdo..hehe)
 8.00am : Bangun, mandi, siap2 pergi kerja.
 8.30am : Bertolak ke Office (Cyberjaya)
 8.45am : Sampai office. Working till 5.30pm.
 5.30pm : Bertolak ke Shah Alam- kelas Masters
 6.45pm : Sampai di UiTM. Masuk kelas terus.
 9.45pm : Kelas abes. Tros balik.
 10.30pm : Sampai rumah. Kalo lapo tapau makanan.Kalo x blik solat tdo..

Double Life (Working Days + Class)
5.00am : Bangun, cuci muka, tros masak (nasik goreng/ lauk/sayur) untuk bekalan hubby g kje.
5.50am : Buat air kt hubby. Kejut hubby. Kte mandi siap2.
6.10am : Siap berpakaian, mekap, solat Subuh.
6.15am : Mintak hubby minum. Dah siap minum, keluar rumah, pergi tempat parking
6.23am : Bru gerak keluar dari apatment. Sepanjang hubby drive g kje, masha tdo dalam keter.
7.03am : Sampai di Yakult Glenmarie Shah Alam(Office hubby). Kami tdo(take a nap) dalam kereta.
7.20am : Baru betul2 bangun. Hubby masuk office.
7.25am : Masha drive pergi UiTM Shah Alam.
7.45am : Sampai UiTM. Masuk Office. Working till 5.00pm.
5.00pm : Gerak tros g office hubby.
5.30pm : Sampai office hubby. Tunggu till hubby kluar.
5.40pm : Hubby keluar office. Terus gerak g UiTM balik. Sambil dalam perjalanan. Makan dlu.
6.30pm : Sampai UiTM. Masha masuk kelas. Hubby tunggu dalam keter
9.45pm : Kelas habis. Terus balik. Singgah beli makanan. Makan. Kalau balik rumah awai, masak ape2 je untuk dinner.
10.30pm : Sampai rumah. Siap2 ape yg xsettle lagi.
11.00pm : Tdo.

Kalau korang semua perasan, dalam ni takde part iron baju, cuci baju semua kan. Semua tu Masha settle siap2 time cuti weekend, iron sekali gus 5 helai baju Masha n hubby untuk 5 hari bekerja. Senang. Ape lagi buat time weekend, cuci baju, lipat baju siap2, blender bawang and cili kering siap2 supaya masa memasak pagi2 dan malam2 dapat dijimatkan. Potong sayur2 kering (mcm carrot, sayur2) siap2. Simpan dalam tupperware dalam fridge. Cuci, siang and basuh lauk2 macam ikan, ayam and daging siap2 dan simpan dalam freezer. Semua dalam fridge, so time nak masak weekdays senang je campak2..('',).

Naseb hubby masha ni tak banyak songeh. Makan je apa yang terhidang. Alhamdulillah, suka hati Masha kalau dapat tengok dia kenyang, and tambah2 nasik lagi and lauk habis. InsyaAllah, Masha akan cuba sedaya upaya untuk menjadi suri rumah bekerjaya selagi termampu. Dan kalau ada rezeki, mintak2 la cepat2 dapat baby. Jeles tau tengok kawan2 yang dah de baby cute2. InsyaAllah. Doakan ye..:-)
Last but not least. Everyday I love u Mr.Syahrul Azmeer Ismail..(",). 
27 January 2012, 03 Rabiul Awal 1433H.

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus