Friday, July 20, 2012

Ramadhan Kembali..

As-salam, 

Setelah sebulan 2 hari,, baru nak update kan..ape je la Masha ni..Alhamdulillah, finally habis jugak sem 3/2012 ni, mintak la lulus semua subjek..Rabu lepas, 18 July baru submit corrected Special Topic punya report..terasa sangat lega bagai ada satu beban yang berat dah terlepas.,(",)..so, sekarang sudah mula cuti semester-3 bulan..baru la boleh buat semua kerja yang tertangguh..kerja ape ye?..DIY projek la..semua tersangkut..disini Masha list out semua kerja yang bakal dilakukan & sudah separuh siap:
  1. Bunga Riben untuk buat keronsang, hiasan baju dan tudung (sudah siap tunggu nak jahit ke tudung)..
  2. Jahit lapik meja, kerusi, dan langsir rumah..(kain dah beli, tunggu nak jahit je).
  3. Jahit renda rose pada tudung..(renda dah lama beli, pon tunggu nak jahit je)..
  4. Nak cat bilik tidur idaman ..still in progress..katil dah berjaya cat last weekend..:-)
  5. Nak tampal wallpaper kt hall..(ada wall paper balance dulu, bley touch up rumah lagi)
  6. Nak cat rumah..
  7. Nak Babyyyy....(yang ni bukan DIY, yg ni Do It Together2)..hehe..
Hehe, nampak banyak projek menjahit je kan..suke2..tapi sangat tak ada masa sejak 2 3 bulan lepas..hopefully semua list di atas dapat berjalan dengan jayanya...insyaAllah..Alhamdulillah, TQ sangat Allah, sebab memberikan kesihatan yang baik, suami yang baik, family yang baik, kehidupan yang sempurna..dalam menjalani kehidupan sepanjang bergelar  isteri dekat 6 bulan ni dan sebagai part time student, and government servant ni..

Dikesempatan ini Masha ingin memohon ampun dan maaf jika ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengajakan, semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, insyaallah.

source: spreadsalam.com
 
"SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA"

Sedikit petikan dari wall fb rakan:

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa umat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:
* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada)
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-aminkan adalah Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus