Thursday, October 3, 2013

Weekend with baby Annur

As-salam,

Last weekend keluar bershopping with baby Annur..nak beli sikit barang-barang keperluan dia, sementara baru dapat gaji ni kan..So, kitaorang pon pergi la Mid Valley, sebab dah lama tak jalan sana kan..Sampai2 je, of coz la pergi kedai jual barang baby kan..pastu dah rambang mata..haha..mula2 masuk kedai MotherCare, terus terbeli Rompers Carter's 3 pasang (yang ni takde dalam senarai barang nak beli), dan Bumble Bee- 2 in 1 Head Support, seperti dalam gambo kat bawah ni. Rasa perlu beli mende alah ni, sebab baby Annur kepala xsteady lagi dan kalo baring tu kepala suke toleh ke kiri or ke kanan, so for the solution, beli la head support ni, boleh guna kt bouncer, kt stroller or car seat pon boleh.
Next terus cari Toy'R Us, ni kedai peveret babahnya la..dulu selalu masuk sini sebab nak beli Hot Wheels n Figurine. Sekarang ada sebab lagi padu la kalo nak pergi lagi pasni, sebab dah de baby..hehe..kat cni plak, planning nak beli bag pack yang banyak space boleh letak barang2 baby kalo travel. So, beli la Simple Dimple : Shield Diaper Bag yang comei dan banyak guna ni..satu lagi nak cari baby soother..Cari punya cari, berkenan dengan brand NUK- Printed Latex Soother S1 (0-6m) ni, sebab teat dia leper dan lembut..baby Annur terpaksa juga menggunakan soother disebabkan dia kalo nak tido memang kena menyusu badan kalo x, xbleh tido..so, untuk memudahkan baby sitter jaga dia, terpaksa la bagi soother gak..huhu..sebab before this, babah dia ada beli juga pacifier lain, dia taknak maybe sebab keras kot..then, beli toys & Fan Clip untuk gantung kt stroller. Then, masuk Metrojaya, ada sale la plak..terus terbeli baju baby Pigeon 2 pasang lagi (yang ni takde dalam senarai barang nak beli)..haha..murah kot, 1 pieces -rm4.
                                                                                                                                      

Adoiyaii..first time la pengalaman shopping dengan baby Annur yang berat dah 5 kilo lebih ni..sangat la penat..walaupun ada stroller, kalo time baby Annur nak tdo, dia xmo duduk dalam stroller..selesa kena peluk je..lagi2 time menyusu, memang kena riba dia..ni baru 2 bulan setengah, kalo dah 3-6 bulan lagi camno eh..mau naik muscle ummi nye ni..hehe..pa pe pun, sangat happy dapat shopping barang baby yang cute2 ni..dan bawak baby jalan2..suke2..babah pon dah seram tengok ummi nye shopping xhengat..kalau ummi kaya..macam2 ummi dah beli..haha..sabo2..


bubyee...

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus