Thursday, October 31, 2013

DIY- Cara Membuat Guest Frame

As-salam,

Dah lama rasanya tak buat tutorial DIY ni..Ok kali ni Masha nak ajar cara membuat Guest Frame. Amende la Guest Frame tu kan..Guest Frame ni pengganti Guest Book la..ala-ala buku untuk tetamu yang menghadiri majlis perkahwinan kita bagi ucapan dan tanda tangan. Masha ni nk buka album gambo pon malas, inikan pula book2 ni kan. so, Masha ubahsuai Guest Book menjadi Guest Frame, inspirasi dari blogger Puan Sue..Apa kelebihan Guest Frame ni, kita boleh baca ucapan orang hari2..Masha letak frame ni betul2 lepas masuk pintu rumah akan nampak..kadang2 Masha senyum sorang2, masuk2 je rumah baca ucapan diorg ni..nk keluar rumah pon terbaca lagi..best kan..

Bahan-bahan nya.
  1. NYTTJA Frame - 50x70cm - From IKEA : RM 16.90
  2. Gam dan Gunting : pre-own
  3. Aksesori Tambahan : printed wording 
  4. Mounting board (black/white) : RM3.50
Dan Cara membuatnya seperti dalam gambar di bawah.


Dan ni kegunaan Guest Frame tu time wedding Masha dlu

Dan, tempatnya Guest Frame itu di rumah


Selamat Mencuba Jaya..(",)

1 comment:

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus