Thursday, November 28, 2013

Hi, shaye dh 4 bulan tua

As-salam, 

Semalam Masha n en.hubby cuti sebab nk g KKSK nk g cucuk baby Annur..suppose kalo ikot buku 4 bulan xkena cucuk, tp disebabkan baby Annur punya BCG time lahir dulu xjadi (xde parut), so kne cucuk sekali lagi semalam..Semalam lambat bebeno la klinik tu, amik nombor kui 8am, kui 11.30am bru settle..naseb la dh amik cuti kan..slalunya cepat je..cam last month datang, amik no kui 8am, kui 9.30am dh settled..nape ntah smlm..smpai perot berbunyi2 la tak makan dari pagi..huhu..sabo je la..
Ni dapat present4 months -Ear Muff from Aunty Ina..
Dah la semalam time nk cucuk baby Annur nurse suh tunggu luar, tak bagi masha masok skali..risau pon ade..diorg bedung baby Annur dulu, then baru cucuk kt lengan kiri..dengar la baby menjerit kt dalam bilik tu..huhu..keluar je baby Annur, dh xnanges..tp muka sedih je..n ade air mata..baby Annur juga telah menckar paha dia sendiri smpai tinggal parut..banyak gak la..Masha rasa la kan, semalam maybe dia meronta2 time tengah cucuk..ye la, kan kne bedung time tu..kesian anak ummi ni..tapi dia kuat..pastu dh ceria balik..berat baby naek sangat kit..sekarang dh 7.8kg..n panjang 68cm..kan..Masha cakap..last month nurse ukur salah..patotnya last month 64cam je..ape daa..tapi sekarang memang hantap la baby Annur..membesar dengan jayanya..So far, baby Annur tak pandai meniarap lagi..juz kaki dia je kuat menendang..tak reti dok diam..dan suke le sangat nak makan stokin dia tu..hehe..Alhamdulillah..syukur sangat..semoga baby Annur sehat membesar dgn normal..ummi n babah love u very2 much..
Pas g klinik, tros pegi service Wully..hoho..service biasa + tukar brake pad + tukar wiper + tukar 2 bijik tayar (sebab tayar dah bengkak) + alignment tayar..melayang fulus2 bulan ni..sabo je la eh disebabkan tak tahan drive keter mcm org parkinson(bergegar2 n lari ke kiri). .hehe..lepas service, baru le selesa nak drive kan..xpe la..safety first..so smlm sampai rumah pon dalam pukul 5pm..dah macam pergi kerja je..padahal cuti..hehe..

Pic atas: Time ni kat workshop kereta, lama sangat tunggu..naseb ada guest room..leh la melepak
  

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus