Monday, January 26, 2015

Cara Menyediakan Stok Beras Untuk Simpanan- BabySolidFood for Working Mummy

As-salam, 

Walaupun BAM sudah menjejak ke 18 bulan dan sehingga kini..Alhamdulillah Masha berjaya menyediakan makanan kepadanya untuk dibekalkan kepada babysitter (no sugar no salt). Ketika umur BAM dari 6 bulan sehingga 1 tahun, stok beras ini tersangatlah penting kerana ia mempercepatkan urusan penyediaan makanan buat anak kita ketika waktu pagi. Selalunya Masha akan prepared stok beras ini time weekend, dan gunakan sehingga lebih kurang 2 minggu. Sekarang Masha dah tak prepare stok beras lagi sebab BAM dah pandai makan nasik lembik dan kadang2 nasik keras pon dia bedal sebab gigi dh hampir penuh dan tinggal geraham je nak tumbuh

So, di bawah ini Masha ada simplified kan gambar mengenai Cara-cara menyediakan stok simpanan beras. Enjoy the step dear,.


2 comments:

  1. :D
    excellent! kita tak buat pon...bagi je pengasuh nak suap apa pon,,,adehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gigih sgt la ea..sebab nk cover blik sebab xdpt nk fully bfeed dia..so kne rajen bgun pagi masak tetiap hari le gamaknya..insyaAllah..masih termampu..

      Delete

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus