Tuesday, April 5, 2011

Bubble Ice Blended


Sangat teruja kalau nampak perkataan 'Bubble' je, bukannya apa sebab Masha sangat suka minuman ini. Boleh dikatakan seminggu 2-3 kali  mesti minum air ni, kalau tak jumpa, selagi tu la asyik mencari je. Nasib la dekat Dataran Cendekia UiTM ada benda alah ni. Kebetulan setiap minggu ulang alik ke UiTM, habis kelas je mesti pergi beli. Memang best. Nak tau apa yang men'best'kan air tu, mesti lah sebab 'Bubble' dia. Bubble ini sebenarnya ialah sejenis sagu berwarna hitam, dan perlu dimasak. Selepas dimasak ia akan kelihatan seperti butir mutiara (pearl) yang ala-ala jeli gitu. 

Memang layan la kalau dapat kunyah. Masha sebenarnya ingat nk buat kat rumah je, tapi memandangkan susah nak jumpa bubble tu dijual dikedai, so terpaksa beli lah. Selalu juga la tanya kat orang yang jual air tu, tapi mostly diorang takkan bagi tau diorang beli kat mana. Saje je tau. Perisa kegemaran Masha semestinya combination Chocolate dan Coffee iaitu Mocha. Dah jadi habit plak nak kena minum benda ni. Range harga dalam RM3-RM4.50 macam tu je. Btw, Masha rasa korang pun patut try juge, dalam paper Kosmo harini pun dah keluar berita pasal Bubble Tea ni..(",)

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus