Wednesday, May 4, 2011

Teaser kain tunang & kain nikah...

Wawawa...sudah lama rasa nya tak tulis entry baru..tengok2 dah masuk bulan Mei..huhu..cepat sungguh masa berlalu..seperti yang dijanjikan, entry kali ni Masha nak cerita pasal kain tunang dan nikah. Kain tunang ni Masha beli online kat Kain Sulam Bukit Tinggi. Cantik memang cantik,jenis Sulam Suji Bunga Timbul kain jenis Chiffon Elena tapi Masha tukar kain jenis Chiffon Yuriu..lepas bayar 1 minggu siap diorang jahit. Tempah dari Sitiawan, Perak. Diorang send through pos laju. Dah hantar jahit dan dah siap pun..tunggu nak pakai je..hehe..color, biarlah rahsia dulu. Design seperti dibawah. Design jahit baju kurung moden..:-)

Kain Sulam Bukit Tinggi Chiffon Yuriu
Next item, Kain Nikah 1 Set for groom and bridegroom . Masha dah survey kain ni dah lama dah, start dari bulan 12 last year lagi. Dan dah siap booking disebabkan xsure lagi jadi ke tak nak kawen within this 2 years. Tup2, dalam bulan 1 this year lepas Masha register master, mama Mr.EverDale cakap, tak jadi la sebab nak kena tunggu Masha abes study dulu. Dah tu, Masha pun cancel la booking kain tu ujung bulan January, dan burn la rm50. Frust sikit la time tu, terus buang resit deposit tu. Semua nya sudah Masha ceritakan dalam entry 2 better than 1 ni. So, bulan April lepas, alhamdulillah rezeki dari claim hardship buat OT last year baru dapat, terus la Masha ajak Mr.EverDale g Jakel Shah Alam. Happy sangat, tapi frust sikit sebab kain yang Masha cancel 3 bulan lepas dah ada orang beli (mesti la dah ada orang beli kan, 3 bulan kot). Tapi disebabkan Mr.EverDale ada, happy balik. Dia tolong pilih kain. Pilih punya pilih, rezeki Masha akhirnya dapat la kain jenis Chiffon beaded yang Washable ni. Sangat suke. Nasib Nik(promoter) ala2 lembut sikit tapi dia memang baik dan pandai pilihkan kain. Tak kisah la kita dok punggah kain banyak mana pun, dia xbuat muka pun. Nasib dia ingat Masha lagi setelah 3 bulan tak jumpa, walaupun resit dan duit dah burn. Anak owner Jakel tu, tetap bagi diskaun tolak rm100. Dalam set kain pengantin ni Masha dapat [4 meter Kain Chiffon Beaded + 4 meter Kain Satin (lining dalam)](Baju bridegroom) + 5 meter Kain Satin (Baju melayu groom)..berbaloi-baloi..best kan. harga pun quite ok la, sesuai la untuk orang jenis saving ni..hehe..So, balik Ipoh last week terus hantar pergi tempah. Excited kot.(^_^)..Design biasa je, sebab ni  baju untuk nikah. Tak nak over2 sangat, nak over2 tunggu bersanding nanti k. Kat bawah ni kain dia, color dirahsiakan juge..:-)
Kain nikah Chiffon Beaded Washable
Kain nikah Masha & Mr.EverDale
*ps: balik Ipoh time Labour Day aritu, anak buah Masha, Amalleya ni dah pandai sangat la berposing2..xtau la dia ikot sapa ntah..layan..

Ni gambar pakai kain nikah Masha, jadi  shawl dia.(gambar terpaksa dihitam putihkan)..hehe..

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~ You Might Also Like~

Related Posts with Thumbnails

Disqus for Story of MyChantique

blog comments powered by Disqus